Potato seed tuber "Red Fantasy" 50 pcs

T09949
A Red Fantasy burgonya jellemzői: ÁLTALÁNOSSÁGBAN A RED FANTASY egy közép-korai érésű (120 – 125 nap tenyészidő), B-főzési típusú (főzni való), piros héjú, sárga húsú burgonyafajta A vetőgumót a szállítást követően egyből ki kell venni a Big Bag-ből, hogy megőrizzük annak minőségét. Talaj előkészítés: Laza talaj a cél, a normál talajszint alatt... Long description
HUF 2,560 * (nettó: HUF 2,016)

Shipping
face
Personal receipt of goods:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
By courier:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A Red Fantasy burgonya jellemzői:

ÁLTALÁNOSSÁGBAN

  • A RED FANTASY egy közép-korai érésű (120 – 125 nap tenyészidő), B-főzési típusú (főzni való), piros héjú, sárga húsú burgonyafajta
  • A vetőgumót a szállítást követően egyből ki kell venni a Big Bag-ből, hogy megőrizzük annak minőségét.
  • Talaj előkészítés: Laza talaj a cél, a normál talajszint alatt 20 cm-es mélységben

Közepesen korai, rózsahéjú, minőségi étkezési burgonya.
A gumó belül sárga hússzínű.
A termesztés során adott túl sok N trágya késleltei az érést, illetve érésben adott foszfor és kálium lombtrágyázást meghálálja.

A Red Fantasy közepesen igényes a talajra és az öntözésre. Trágyázása némileg csökkentett mennyiségű nitrogénnel ajánlott (kb. 10%-kal a helyileg standardhoz képest).

A Red Fantasy közepes – nagy gumókat termel. Közepes gumóérési üteme miatt az ajánlott ültetési sűrűség kb. 46,000 tő/ha.

A Red Fantasy enyhén érzékeny a Metribuzine (Sencor, stb.) gyomirtó szerre. Kihajtás utáni alkalmazása kerülendő. A burgonyavész elleni megelőző kezelés általánosan ajánlott.

A Red Fantasy tetszetős, rózsahéjú gumókat termel, nagyon jó étkezési minőséggel, még nagyon eltérő környezetekben is.

RED FANTASY - termesztési javaslatok

A Red Fantasy egy középkorai érésű, piros héjú, minőségi étkezési burgonya. A hosszú, ovális gumókat szép, sima héj, sekély rügygödör és sötét sárga hússzín jellemzi.

Talajigény:

A Red Fantasy közepesen igényes a talaj minőségére és vízellátására. A jó mezőgazdasági adottságokkal rendelkező talajok előnyösek. A Red Fantasy jó alkalmazkodó képességű és jól teljesít eltérő környezeti feltételek alatt. A jó szárazságtűrő képessége miatt az átmeneti száraz időszakok negatív hatásait jól tolerálja, azonban a folyamatos vízellátás előnyös számára.

Ültetés:

A Red Fantasy jó nyugalmi tulajdonságának köszönhetően, nagyon jól tárolható. Kezdeti fejlődése kissé visszafogott. A csíra stimuláció az ültetés előtt(hőmérsékleti sokk,vetőgumó felmelegítés) ajánlott a kelés és a kezdeti fejlődés fokozása érdekében. A Red Fantasy-ra közepes gumókötési arány jellemző, az ajánlott tőszám kb. 43000-47000 gumó/ha (vetőgumó méret 35/50 mm) vagy 28-31 cm tőtáv és 75 cm sortávolság. A tőszámot a vetőgumó méretéhez és a helyi tapasztalatokhoz lehet igazítani. A szokásos ültetési mélység ajánlott, a bakhát kialakítás körültekintően történjen a tervezett felhasználás és a helyszíni igények figyelembe vételével.

Tőtávolság:

Ültetési mélység:

Tápanyag-utánpótlás:

A Red Fantasy egy modern fajta, jó nitrogén felhasználási hatékonysággal. A jelenlegi tapasztalatok szerint a N ellátást kissé csökkenteni kell (kb. 10-20%-al, mint a szokásos helyi szint). Kb.140kg/ha N (beleszámítva a talaj Nmin értékét) rendszerint az igénye a Red Fantasy-nak. Általában a N-ellátás mennyiségét nem lehet túl lépni a jó gumó minőség biztosítása érdekében. A nitrogén, szerves trágya formában történő utánpótlását,figyelembe kell venni a műtrágya igény számításban! A N utánpótlást módosítani lehet a helyi tapasztalatok és/vagy hely specifikus igények szerint. A kiegyensúlyozott K utánpótlás biztosítja a gumó minőségét. A közepes kálium ellátottságú talajokon (talaj vizsgálat!) 220-260 kg K2O/ha a Red Fantasy igénye. A foszfor és a magnézium utánpótlás a szokásos (rendszerint helyi) mennyiségben ajánlott.
 

Növényvédelem:

Gyomírtók:
A Red Fantasy érzékenységet mutat a Metribuzin hatóanyagú termékek (mint a SencorR, MistralR, ArtistR, PlateenR, etc.) szemben. Általában a Metribuzin-gyomirtók preemergensen (vetés után, kelés előtt) alkalmazhatóak tolerálható problémák nélkül, mellékhatások lehetségesek kedvezőtlen környezeti körülmények (sok eső utáni alkalmazás) között. A posztemergens (állománykezelés) alkalmazást a magas kockázatú mellékhatások miatt, kerülni kell! Ha mégis szükséges a posztemergens (állománykezelés) alkalmazása, akkor csak nagyon jó feltételek között (száraz levelek jó viaszos réteggel, legkorábban 1-2 nappal az utolsó esőzés után) és csökkentett dózissal ajánlott elvégezni!
Rhizoctonia:
megelőző védekezés ajánlott (vetőgumó csávázás, etc.).
Phythoptora:
A Red Fantasy jó ellenálló képességű a burgonyavésszel szemben, azonban a megelőző kémiai védekezés javasolt a szokásos permetezési programban.

Betakarítás:

 A deszikkálás (lombtalanítás) ajánlott a betakarítás könnyítése és a kiváló termés minőség biztosítása céljából, azonban el kell kerülni, amikor még a növénynek erőteljes, zöld lombozata van. A betakarítást óvatosan végezzük, a talaj hőmérséklete nem lehet kevesebb ,mint 10 oC. A gondos kezelés, a jól alkalmazott szellőztetés és szárítás előnyös a jó gumó minőség biztosítása érdekében.

EGYEDI AJÁNLÁSOK (50t/ha termésre)

  • Csak meleg, száraz talajba ültessük. Nagyobb frakció ültetésekor igazítsuk följebb a tőtávolságot is
  • Ültetés előtt a gumók legyenek felmelegítve, hogy javuljon a kelés és a korai fejlődés
  • RED FANTASY érzékeny a pre- és posztemergens Metribuzin kezelésekre is, így ennek alkalmazása kerülendő. Ha mindenképp Metribuzinnal kell kezelni az állományt, akkor 5 nap különbséggel, két részletben kezeljük 200-200g-al.
  • Rutin szerű, rendszeres fitoftóra elleni védekezés ajánlott
  • Egy vagy inkább kettő P-K lombtrágyázás ajánlott virágzáskor
Weight: 1.1 kg
Aviability: 1-4 nap
Basic sales unit: db
Culture: Zöldség

0 reviews, total: 0

Did you purchase it? Rate the product!

Share your experiences with the product with other customers as well.


0 reviews, total: 0

Did you purchase it? Rate the product!

Share your experiences with the product with other customers as well.