BactoFil A 10 Powder Lawn 10 g

T07418
A BactoFil A 10 Por Pázsit jellemzése: Ez a termék a BactoFil A 10 por alakú, speciálisan a kiskerti pázsitok kezelésére való változata. A dobozban 2 darab 5 grammos vízoldható tasak van, amely öszesen 200 négyzetméter pázsit kezel&e... Long description
HUF 1,417 * (nettó: HUF 1,116)

Shipping
face
Personal receipt of goods:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
By courier:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A BactoFil A 10 Por Pázsit jellemzése:

Ez a termék a BactoFil A 10 por alakú, speciálisan a kiskerti pázsitok kezelésére való változata. A dobozban 2 darab 5 grammos vízoldható tasak van, amely öszesen 200 négyzetméter pázsit kezelésére elegendő.A BactoFil® A10 kifejezetten az egyszikű kultúrákra kifejlesztett baktérium komplex. A benne lévő hat baktériumtörzs együttesen gondoskodik a talaj mikrobiológiai harmóniájáról és a növénykultúra egészséges fejlődéséről.

Felhasználás

A tasakot felbontás nélkül tegyük vízbe, ahol az hamar feloldódik. Egyenletesen juttassuk ki, majd új pázsit vetése előtt forgassuk be a földbe, meglévő pázsit kezelése esetén bő vízzel locsoljuk be. BactoFil® A 10 már 5 °C-tól hatékonyan segíti gazdálkodását!

Talajoltás:

A talajoltással a növény gyökérzónáját (rizoszféra) célozzuk meg. Az ide kijuttatott mikroorganizmusok kolonizálják a gyökér közvetlen környezetét, megtelepednek. A kialakult kapcsolat mindkét félnek számos előnyt biztosít: a növények különféle szerves anyagok kiválasztásával "táplálják" az őt kiszolgáló mikrobák közösségét. A mikroorganizmusok az anyagcsere termékeik segítségével számos ponton támogatják a kultúrnövények életfolyamatait.

NITROGÉNKÖTÉS - Felvehető tápanyagok biztosítása

A BactoFil®  termékek a nitrogént a talajszerkezet porózus rétegeiben lévő levegőből kötik meg, majd vízben jól oldódó ammónium-ionná alakítják át és így az a növények számlára felvehetővé válik.  A talajban ásványi formában lekötött, illetve a lebomló növényi maradványokban szerves formában lévő foszfort, káliumot, számtalan mezo-és mikroelemet oldhatatlan formákból oldhatóvá teszik. A talajoltás további előnye, hogy a kijuttatott műtrágyák hasznosulását is jelentősen javítják.

 

Eredmény: a harmonikusabb tápanyagellátásnak és több tápanyagnak köszönhetően növekszik a növény élő tömege, javul a beltartalom.

Biokontroll hatás:

A BactoFil® termékek használatával jelentősen csökken a talajban lévő kórokozók száma. A készítményekben lévő baktériumtörzsek lebontják a kórokozók életterét és tápanyagforrását jelentő növénymaradványokat. A baktériumok által termelt u. szideroforok megkötik a vasionokat (Fe+++) és olyan anyagokat (antibiotikumok) termelnek, amelyek gátolják a kórokozók (pl. fuzárium) szaporodását, ezzel szignifikánsan csökkenthetjük a talajból eredő fertőzési nyomást.

Eredmény: egészségesebb gyökér környezet (rizoszféra), amelyben a vas kórokozók fertőzési potenciálja vasionok (Fe+++) hiányában jelentősen gyengül.

HORMONTERMELÉS - biológiailag aktív anyagok termelése

A BactoFil® készítményekben lévő talajbaktériumok hormonokat  (auxint, gibberellint, citokint) szintetizálnak. Ezek a hormonok nagymértékben elősegítik a csírázást és a gyors és egyenletes kelést. A növények mélyre hatoló, sűrű gyökérzetet fejlesztenek, az őszi kultúrák ellenálóbbá válnak a kifagyással és a felfagyással szemben. A télállóság ily módon történő növelése különösen nagy jelentőséggel bír a megkésett őszi vetéseknél. Az egyedfejlődés szabályozásában a növény a gyökértömeget tekinti a meghatározónak, vagyis ehhez igazítja a föld feletti rész növekedését. A kezdeti gyökérzet fejlődése alapvetően meghatározza a termés mennyiségét. A hormonok mellett egyéb szerves anyagokat, vitaminokat, aminosavakag, szerves savakat szintetizálnak.

A BactoFil A10 hatására már a búza korai fejlettségi állapotában megmutatkozik. Bokrosodás előtt jelentősen megnőhet a gyökérhossz, bokrosodás után pedig a gyökértömeg nagysága. (Németország 2016 ősz-2017 tavasz)

Eredmény: a nagyobb gyökérfelület megnöveli a növények víz- és tápanyagfelvételét, jobb állóképességet biztosít.

Talajszerkezet javítás

A jól termő talaj kialakulásához évszázadok kellenek, viszont a legjobb talajt is néhány év alatt erősen le lehet rontani. A fizikai és kémiai talajromlás mellett a talajokban már csak tizedannyi hasznos talajbaktérium található, mint amennyi szükséges lenne.

A hasznos talajbaktérium csökkenés egyik megnyilvánulása, hogy a talajban lévő növénymaradványok lényegesen lassabban bomlanak el. A termőtalaj két sarokpontja a humusztartalom és a talajszerkezet. A tömörödött talajban nincs elég levegő, a hasznos talajbaktériumok szaporodása lelassul.

A BactoFil® termékek használata már a második-harmadik év után egyértelmű talajszerkezet javulást eredményez. Egyes baktériumtörzsek (például Micrococcus roseus) által termelt ún. exopoliszacharidok (EPS) (1. kép) a különálló talajszemcsék közötti kötőanyag (2. kép) szerepét látják el. Az elemi szemcsékből így felépülő talaj pórusokban gazdagabb, jobb hő- és vízgazdálkodású lesz.

Eredmény: javuló talajszerkezet művelhetőségben (üzemanyag felhasználás csökkenés), a szélsőséges időjárás okozta károk csökkentésében, a talaj vízmegtartó képességének javulásában, a termesztett növény kondíciójában és a termésmennyiségben is megmutatkozik.

A BactoFil® A 10 törzsöszetétele:

 

 

Weight: 0.01 kg
Width: 80 mm
Height: 130 mm
Length: 20 mm
Aviability: 1-4 nap
Basic sales unit: db
Culture: Bio, Pázsit

0 reviews, total: 0

Did you purchase it? Rate the product!

Share your experiences with the product with other customers as well.


0 reviews, total: 0

Did you purchase it? Rate the product!

Share your experiences with the product with other customers as well.