Sütőtök bio Waltham Rein Saat 8 db mag

T15825
A Sütőtök bio Waltham Rein Saat jellemzői: A növény és termése: A Butternut Waltham sütőtök bio vetőmag melegkedvelő, körte alakú sütőtökfajta, íze kellemesen édeskés, dió-mogyoró jellegű. Orange típus. Futó indájú,... Részletes leírás
1 851 Ft (nettó: 1 457 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A Sütőtök bio Waltham Rein Saat jellemzői:

A növény és termése:

A Butternut Waltham sütőtök bio vetőmag melegkedvelő, körte alakú sütőtökfajta, íze kellemesen édeskés, dió-mogyoró jellegű. Orange típus.

Futó indájú, termése kb. 30 cm hosszú, tömött húsú, magháza kicsi. Húsa sárgás-narancs színű, aromás illatú.

A termés súlya kb. 2,5 kg. Ősszel nem szabad korán leszedni, akkor viszonylag sokáig eltartható.

Amerika kedvence:

A Waltham sütőtököt tartják Amerika legjobb sütőtökének. 1960-ban nemesítették a Massachusetts Mezőgazdasági Kísérleti Állomáson vad afrikai sütőtökökből. Tenyészideje 85-95 nap.

Széles körben ismert és termesztett a világ minden táján, mind az öt kontinensen.

Úgy tartják a Butternut Waltham az egyik legjobb sütőtök a világon, kiváló mogyorós ízű, édes, vajas, sűrű, narancssárga húsú, és téli tárolásra tökéletes, egyszerűen a padlón a folyosón is kibírja. Azt mondhatjuk, hogy a Butternut csak a közelmúltban jelent meg Európában.

Elnevezései:

A pézsmatökök családjába tartozik. Nevezik orange töknek, bécsitöknek, tamburatöknek vagy olasztöknek is. Romániában: doblec, erdélyben elterjedt neve még az „úritök”. Ismert sonkatök, bébitök néven is. A tök termés alakja jellegzetes, a kocsánytól távolabbi vége kiszélesedő. Húsa a sok karotintól élénk narancssárga.

Felhasználása:

Szinte kizárólag sütőtök formájában használják az orange tököket, amelyek, majdnem teljesen kiszorították az óriástök sütni való fajtáit.

Beltartalom, tárolhatóság:

A Butternut Waltham sütőtök termése 5-6% cukortartalmú, így édesebb az óriás tököknél, eltarthatósága viszont meg sem közelíti azt. Vékonyabb héjuk miatt ezek a fajták egyébként is kevésbé eltarthatók, de bizonyos tárolás alatti bakteriális betegségek is erősen sújtják, ezért maximum decemberig érdemes számolni vele kisüzemi tárolásban.

Igényei:

Magas hőmérsékletet és jó, tápdús talajt igényel.

Termesztése:

Vetés szabadföldbe: 

Május első fele-május végéig. Helyrevetés esetében a karógyökere mélyre hatol, eléri a 80-110 centiméteres mélységet is, hajtásrendszere pedig leginkább az uborkáéhoz hasonlít. Termeszthetjük támrendszer mellett, de támrendszer nélkül is. A dísztök kelés után nagyjából 30-40 centiméteres magassági nő felfelé, ha eléri ezt a magasságot, akkor lefekszik.

Betakarítás ideje szabadföldön:

Szeptember második felétől október végéig. Érdekesség, hogy a termésüregben található magvak 7-8 évig is megtartják csírázóképességüket és második évben jobban kelnek mint közvetlenül a magfogás után.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

Súly: 0.015 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.