Luffatök (Szivacstök) Rocalba 3 g

T15781
A luffatök jellemzői: Luffatök, szivacstök vetőmag, amiből egyéves, lágyszárú futónövény nevelhető. A növény indái akár 6 méter hosszúak is lehetnek.  A fiatal, zsenge termés fogyasztható, más tökfélé... Részletes leírás
990 Ft (nettó: 780 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A luffatök jellemzői:

Luffatök, szivacstök vetőmag, amiből egyéves, lágyszárú futónövény nevelhető. A növény indái akár 6 méter hosszúak is lehetnek.  A fiatal, zsenge termés fogyasztható, más tökfélékhez hasonlóan készíthető el. Az érett termés kiszárítva szivacsként használható. Ez a termés sűrű, rostos, szivacsszerű hálózatának köszönhető. A termés héját eltávolítva a sűrű rosthálózat szárazon érdes, vízbe helyezve azonban megpuhul és szivacsként használható. Tökéletes hulladékmentes, zero waste alternatíva a műanyag szivacsok helyett, mely felhasználható takarításra, mosogatásra, fürdésre, masszázsszivacsnak, ugyanis kíméletesen masszírozza a bőrt miközben eltávolítja az elhalt hámsejteket. Szárazkötészeti dekorációs célokra is felhasználható. Élettartama végén komposztálható.

Termesztés

Palántaneveléshez a magokat március végétől április végéig ültesd el cserepekbe, jó minőségű virágföldbe, kb. 1 cm mélyen.

Csírázás:

A luffatök vetőmag csírázásához minimum 20 °C -ra és nedves talajra van szükség, mely eltarthat 2-3 hétig is. A palántákat minimum 20 °C-on, napos helyen neveld, földjük legyen mindig kicsit nedves.

Ültetés:

A palántákat napos, meleg helyre ültesd május második felében 1,5- 2 méter távolságra, öntözd rendszeresen!

Nevelés:

Az indákat valamilyen támrendszeren fel kell futtatni, ugyanis ha a termések a földön maradnak és nedvesség éri őket, könnyen megrothadnak. A futtatásra alkalmas hely lehet a kerítés, növényfuttató rács vagy bármilyen, növények futtatására kialakított rendszer, amin minimum egy méter magasságban el tudod majd vezetni az indákat.

Szivacs készítése

Szivacs készítésére az érett tök alkalmas. Az éretlen tök héja zöld színű, az éretté sárgás-barna és száraz. A tökök őszre érnek be, ekkor kell őket szüretelni. Ahhoz, hogy szivacsot tudj belőle készíteni, egyszerűen el kell távolítani a héjat, a külső epidermisz réteget. Ez alatt található az a rostos rész, ami majd szivacsként fog funkcionálni. A héj eltávolítása egyszerű: vágj le a tök alsó részéből egy kis darabot, ütögesd ki belőle a magokat. Egy ollóval nyúlj be a héj és a szivacsos rész közé és hosszanti irányban vágd fel, majd kézzel könnyedén le lehet hámozni, szinte kifordul a szivacsos rész. Ezt követően bő vízbe áztatva, alaposan átgyúrva ki kell mosni és szárítani a szivacsot. Végezetül tetszőlegesen méretre lehet vágni egy olló segítségével.

Súly: 0.003 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.