Aroma felszabadító enzim L. beta 10 g

T08987
Az Aroma felszabadító enzim L. beta bemutatása: A Lallzyme® β szelektált enzimek keveréke, mely főleg a fajtaaroma felszabadítására és a bor organoleptikus tulajdonságainak javítására alkalmas. A Lallzyme® β-t a világ sok borvid&ea... Részletes leírás
1 789 Ft (nettó: 1 409 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Az Aroma felszabadító enzim L. beta bemutatása:

A Lallzyme® β szelektált enzimek keveréke, mely főleg a fajtaaroma felszabadítására és a bor organoleptikus tulajdonságainak javítására alkalmas. A Lallzyme® β-t a világ sok borvidékén alkalmazzák az illat és íz fokozására. Alkalmazása hasznos az érzékszervileg sok fajtánál igen pozitív nor-izoprenoidok mennyiségének növelésében is (nagyon fontos pl. a Chardonnay-nál és rizlingeknél is). A Lallzyme® β-t az EU-ban állítják elő Aspergilus niger fermentációjával nyert speciális enzimekből.  

AKTIVITÁS: 

A Lallzyme® β nagy hatású terpénalkohol és terpéndiol felszabadító enzimkészítmény. A β erősebb fajtajelleget és jobb érzékszervi minőséget eredményez. A Lallzyme® β enzimaktivitása borokban egyedülálló: magas alkohol-, SO2- és savtartalom, valamint alacsony pH mellett is jól használható. A β nagy koncentrációjú, pektináz, béta-glükozidáz, arabinozidáz és ramnozidáz aktivitású enzimkészítmény, amely lebontja az aromakötő molekulákat. Az érzékszervileg inaktív, kötött terpénalkoholokból (=aromaprekurzorok) hatékonyan szabadítja fel az érzékszervileg aktív, szabad terpénalkoholokat, és így fokozza a bor illat és ízintenzitását, fajtaellegét. A β jól torelálja az alacsony hőmérsékletet is, és 8-55 oC-os hőmérséklet-tartományban aktív. Az enzimkészítmény nagy aktivitása miatt a kötött terpénolkomponensek felszabadításának reakcióideje 12 oC-on, a hőmérséklettől függően, 2-4 hétig tart. Az enzimaktivitást bentonitadagolással blokkolni lehet.

ALKALMAZÁS: 

Legjobb hatásfokkal az erjedés során vagy közvetlen az erjedés után alkalmazhatjuk, mivel a bor ebben az állapotában sok diszaharidhoz és glükózhoz glikozidosan kötött terpénalkoholt és terpéndiolt tartalmaz. A β-t célszerű végerjedésben vagy az első fejtés során a borhoz keverni (2-5 g/hl). A technológia folytonossága miatt az enzimeket legkésőbb a derítést megelőzően 2-4 héttel adjuk a borhoz. Így az enzimreakciók teljesen lejátszódnak, és ezután következhet a tételek derítése, majd szűrése. A sorrendiség azért szerencsés így, mert ha a derítés, szűrés után alkalmazzuk az enzimeket, újra derítenünk kell, hogy az enzimfehérjéket is eltávolítsuk a borból. A Lallzyme® β-t nagyobb dózissal (5 g/hl) alkalmazva olyan aromatikus tételek készíthetők, amelyek jó házasítási alapot adnak nagyobb mennyiségek fajtajellegének javításához.

ÍZKARAKTER: 

A bor teltebb, gazdagabb és gyümölcsösebb lesz az enzim által felszabadított fajtaaromák miatt. A Lallzyme β-val történő kezelés javítja a bor érzékszervi tulajdonságait.

AROMAPROFIL: 

A β-s kezelés gazdagabb, tisztább fajta- és termőhelyi jelleg kifejlődését teszi lehetővé a borban. Az aroma stabilitása és gyümölcsös karaktere megőrződik az érlelés során is.

ÖKONÓMIAI ÉRVEK AZ ALKALMAZÁS MELLETT: 

A β az aromaanyagok jobb kihozatalát és stabilitását okozza, növeli az aromapotenciált és a fajtajelleget, így értékesebbé teszi a bort.

ADAGOLÁS: 

2-5 g Lallzyme® β 1 hl borhoz (egy db 100g-os doboz 20-50 hl borhoz). Adagolás előtt az enzimet oldjuk fel 15-25 oC-os borban.

Súly: 0.01 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.