Vöröshagyma Spanyol óriás 1g

T08250
Friss fogyasztásra. Egyéves termesztésre alkalmas, hosszú tenyészidejű, óriás méretű (80-100g átlagsúlyú) fajta. Szép gömbölyű, külső héja világos barna, húsa fehér, kellemes ízű. Friss fogyasztásra ajánlott, salátának, levesnek. Rövid ideig tárolható. A hagyma a legrégebbi kultúrnövényeink egyike. Nem melegigényes, a -6, -7 fokot is kibírja.... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.
Friss fogyasztásra.

Egyéves termesztésre alkalmas, hosszú tenyészidejű, óriás méretű (80-100g átlagsúlyú) fajta. Szép gömbölyű, külső héja világos barna, húsa fehér, kellemes ízű. Friss fogyasztásra ajánlott, salátának, levesnek. Rövid ideig tárolható.


A hagyma a legrégebbi kultúrnövényeink egyike. Nem melegigényes, a -6, -7 fokot is kibírja. Vízigénye közepes, mivel sekély gyökere nem tudja felvenni a mélyebben található nedvességet. A vöröshagyma termeszthető magról és dughagymáról is. A dughagymás termesztés két évet igényel, mivel első évben termesztjük a dughagymát, melyet ősszel (szeptember-októberben) vagy tavasszal (március-áprilisban) ültetünk ki. Az egyéves fajtákat magról vetjük március-áprilisban. A hagymaféléket köztes növényként is termeszthetjük, petrezselyemmel, sárgarépával, spenóttal, salátával együtt. A metélőhagymát télen cserépben is vethetjük a konyha ablakban is zöldell.

Tipp: A hagymafélék mustárolajat tartalmaznak, melynek csíraölő hatása van. Megfázás esetén fogyasszunk sok friss hagymát. Ezenkívül jelentős az ásványi só tartalmuk, sok bioaktív anyagot tartalmaznak és fontos szerepük van a szív- és érrendszeri betegségek valamint a rák megelőzésében.
Szélesség: 140 mm
Magasság: 80 mm
Hossz: 1 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.