Sütőtök Beja 10 szem

T06454
A Beja sütőtök általános jellemzése: A Beja sütőtök magas karotintartalmú, az egyik legnagyobb „orange” típusú, sonka alakú sütőtök fajta. Termése: Húsa sötét narancs, édes ízű. Terrakotta színű, enyhén bordázott, orange típusú sütőtök. Formája hegedűhöz hasonlít, 2-3 kg-ra nő, szilárd, narancssárga húsa van. A kellemes, diószerű ízt kellemesen... Részletes leírás
341 Ft (nettó: 269 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A Beja sütőtök általános jellemzése:

A Beja sütőtök magas karotintartalmú, az egyik legnagyobb „orange” típusú, sonka alakú sütőtök fajta.

Termése:

Húsa sötét narancs, édes ízű. Terrakotta színű, enyhén bordázott, orange típusú sütőtök. Formája hegedűhöz hasonlít, 2-3 kg-ra nő, szilárd, narancssárga húsa van. A kellemes, diószerű ízt kellemesen kiegészíti édessége.

Gyökérzete:

Helyrevetés esetében a karógyökere mélyre hatol, eléri a 80-110 centiméteres mélységet is, hajtásrendszere pedig leginkább az uborkáéhoz hasonlít.

Magja:

Érdekesség, hogy a termésüregben található magvak 7-8 évig is megtartják csírázóképességüket és második évben jobban kelnek mint közvetlenül a magfogás után.

Alkalmazása:

Szinte kizárólag sütőtök formájában használják az orange tököket, amelyek, majdnem teljesen kiszorították az óriástök sütni való fajtáit.

Tárolása:

Termése 5-6% cukortartalmú, így édesebb az óriás tököknél, eltarthatósága viszont meg sem közelíti azt. Vékonyabb héjuk miatt ezek a fajták egyébként is kevésbé eltarthatók, de bizonyos tárolás alatti bakteriális betegségek is erősen sújtják, ezért maximum decemberig érdemes számolni vele kisüzemi tárolásban.

Igényei:

Hőmérséklet és talajigénye:

Magas hőmérsékletet és jó, tápdús talajt igényel.

Tápanyag igénye:

A tápanyagok közül elsősorban a kálium határozza meg a cukortartalmát, ezért érdemes fészkes vetésnél emelt káliumtartalmú trágyát tenni a fészek aljára.

A Beja sütőtök termesztése:

Magvetés:

Április első fele-április végéig, helyre vetéssel.

Betakarítás:

Október első felétől október végéig lehet betakarítani.

 

Súly: 0.005 kg
Szélesség: 1 mm
Magasság: 80 mm
Hossz: 140 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.