Dísztök Kolbásztök 1,5 g

T09920
A kolbásztök jellemzői: A kolbásztök nevét a csüngő, 1,5-2 méter hosszú terméséről kapta, mely zsengén ehető, éretten érdekes színfoltja kertünknek. Indái folyamatosan nőnek, elérhetik a 4-5 méter hosszúságot, termesztéséhez érdemes támrendszert használni, kerítésre, növényfuttató rácsra, kisebb fákra felfuttatni.  Tápanyag- és melegigényes... Részletes leírás
341 Ft (nettó: 269 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A kolbásztök jellemzői:

A kolbásztök nevét a csüngő, 1,5-2 méter hosszú terméséről kapta, mely zsengén ehető, éretten érdekes színfoltja kertünknek. Indái folyamatosan nőnek, elérhetik a 4-5 méter hosszúságot, termesztéséhez érdemes támrendszert használni, kerítésre, növényfuttató rácsra, kisebb fákra felfuttatni.  Tápanyag- és melegigényes növény. A zsenge, fiatal termések fogyaszthatóak, 20-25 cm-es korukban már felhasználhatóak. Az érett termésnek csak díszítő értéke van, a kert és az őszi dekoráció különleges elemévé válhat. A kolbásztök az utóbbi években nagy népszerűségnek örvend.

A kolbásztök termesztése:

Vetése:

Palántaneveléshez:

Palántaneveléshez április közepéig vethető. A földje mindig legyen nedves, de ne túl vizes. 

Szabadföldbe:

Tavaszi fagyok elmúltával, április végétől május végéig vethető

Mire figyeljünk a termesztésnél?

A kolbásztök termesztése megegyezik a hozzá hasonló tökfélékkel. Ha egyenes terméseket szeretnél, támrendszerre kell felfuttatni. Nyár közepétől, a virágzást követően a termésfejlesztés időszakában öntözd rendszeresen, vízigényes növény.

A kolbásztök felhasználása:

A kolbásztök alkalmas lugasok kialakítására, kerítésen, növényfuttató rácsokon, fákon magasra felkúszik, a fejlődő tökök mutatósak, fiatal korukban formázhatóak. Csüngő termései zsengén a többi tökféléhez hasonlóan elkészíthetőek, leginkább a cukkinihez hasonlítható. Töltve, sütve, rántva, és roston egyaránt elkészíthető, de főzelék, pörkölt, saláta is készülhet belőle.  Az érett termésnek már csak díszítő értéke van, akár 1,5- 2 méter hosszúra is megnőhet, ezzel a kert és az őszi dekoráció különleges elemévé válhat. Kiszárítva évtizedekig eltartható, lakásdekorációra, szárazvirág-csokrok és szárazvirág-díszek készítésére is felhasználják. Sokan úgy tartják, ha az indán levő kolbásztök terméséből levágunk egy darabot, az tovább nő. Az igaz, hogy a fiatal, nagyon vékony termések a sérüléseket képesek kiheverni, a vastagabb, fogyasztásra alkalmas termések azonban már nem. Ezért mindig szedjük le az egész termést, a megvágott ugyanis el fog pusztulni a növényen!

A zsenge kolbásztök, amikor a külső bőrszövet még puha, a magok nem fásodtak, fogyasztható. Ezt úgy tudjuk ellenőrizni, hogy körömmel megnyomva belemegy a körm a héjba.

Súly: 0.001 kg
Szélesség: 140 mm
Magasság: 80 mm
Hossz: 1 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.