Gépnek való föld

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Ha sárgás-barnás homok, akkor nem lehet agyagos. Célszerű lenne talajvizsgálatot végeztetni. De a tapasztalat az, hogy a behordott föld még rosszabb, mint a helyi. Nagyon nehéz jó minőségű, gyommentes földet szerezni, hacsak nem komposztot vásárol. Budapesten a Főkert komposzttelepéről lehet jó minőséget várásolni nagy tételben. Az egyenetlenségeket helyben kell kiegyenlíteni. Fontos, hogy egyenletesen sík és porhanyós szerkezető legyen a talaj. Javaslom az Ön viszonyaira az ICL Sun&Shade keveréket, egy 5+1 kg-s zsák elegendő lehet. A fűmag minőségén nem érdemes spórolni.Vetés előtt starter gyeptrágya javasolt. Itt is többféle termék kapható, javasolt ICL Newgrass. Fontos a magas foszfortartalom. A lényeg a gyommentes, sík felület. Az öntözőrendszer, ha nincs jól bveállítva, többet árt, mint használ. Javaslom a témakörben írt cikkeinket: https://www.gazdabolt.hu/gazdabolt-blog/gyepapolas/

#57671
Tamás Mülbacher

Üdvözlöm! Szeretnék szép zöld gazmentes gyepet a kerbe.
Jelenleg sargás barnás homok van nálunk. Illetve a szintkölönbség miatt földet kellett hozni. Viszont úgy látom, hogy nagyon agyagos a föld.
Mit kell hozzá keverjek, hogy megfelelő földet kapjak?
A kert 1/3-a árnyékban van és ott most is mohás a föld.
Kérem adjon róla tanácsot, hogy milyen fűmagot vegyek majd. Úgy tudom, hogy folyamatosan tápozásra van szükség itt is.
Van olyan szerük amivel minimális árból meg tudom ezt oldani? Jelenleg nincs öntözőrendszet de majd lesz. A kert kb.250nm.
Köszönöm!

#57664