Gyeptràgya kivàlasztàsa

Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves Attila! A moha irtására tavasszal és nyár elején, 2 alkalommal érdemes a gyepet mohásodást csökkentő gyeptrágyával kezelni (moha-stop, moha anti, mohagátló), vagy egyszerűen vasgáliccal lepermetezni, 100 g/10 l víz adagban. A kikopott foltokat május végén felülvetni azonos típusú fűmagkeverékkel, gyepstarter műtrágya kiszórósával. Ebben az esetben, ha már a felülvetett fű is nőtt annyit, hogy egyszer nyírni kellett, fél adagban 2-3 hónapos hatástartamú Spring&Summer Tavaszi-nyári gyepfenntartó műtrágya kijuttatását javasoljuk. Öntözni nyáron is csak nagy kánikulában kell. Szeptember végén, októberben Őszi-téli gyepkondicionáló műtrágyát javaslunk.

#55993
Attila

Kedves Hölgyem, Uram!

Segitsègüket szeretnèm kèrni a gyeptràgyàk kivàlasztàsàban, hogy milyen fajtàt szórják ki tavasszal, nyàron ès tèlre felkèszìtès gyanànt!
Egy kis mellèk informàció, hogy teljes kèpet kapjanak. Mi egy völgyben vagyunk erdővel kőrbe kerítve, ezèrt elèg pàràs ès nedves a levegő, ami miatt mohàsodik a gyep ès szinte minden tavasszal megjelenik a hópenèsz!
Mivel màr sokszor segítettek a megfelelő vegyszerek ès tàpanyagok kivàlasztàsàban-ami tökèletesen működött- ezèrt legyenek kedvesek küldeni a fent leírtak alapjàn pènztàrcakimèlő(jó àrèrtèkű) gyeptràgyàkra tanàcsot!
Köszönöm!

#55981