Muhar fertőzött gyep felülvetése ősszel

Pap Edina Szaktanácsadó

Igen, így van.

#55877
Janos Keresztes

Köszönöm! Ezek szerint a gyomírtózok és rendelek önöktől ICL fűmag Rapid fűmagot és ICL New Grass gyepstarter-t akkor jó úton vagyok ;)

#55828
Pap Edina Szaktanácsadó

A területet most ősszel le kellene glifozát tartalmú totális gyomirtó szerrel lepermetezni. Ilyenkor a szer jobban hat, mert a levelekből a gyökerekbe visszahúzódó tápanyaggal együtt a szer is a gyökerekbe vándorol. 2-3 hét múlva a teljesen elpusztult növényzetet le kell takarítani a területről. Ha van még zöld növény, meg kell ismételni a gyomirtást, újból ki kell várni a 2-3 hetet. A talaj felső rétegének átlazítása után jó minőségű, gyorsan csírázó fűmagkeverékkel, indító gyeptrágya kijuttatásával lehet levetni a területet.

#55821
Janos Keresztes

Kedves Edina!

Milyen professzionális fűmagot és talajtáplálást javavsol a erősen muhar fertőzött gyepem felülvetésére. (Mostanra már szinte elpusztult a muhar, terveim szerint alaposan kigereblyézném, szellőztetném a gyepet a felülvetés előtt) A terület félárnyékos, locsolás nem próbléma van saját kutam. (valószínű idén túl locsotam a frissen vette füvet, ezért jelent meg a muhar) Köszönöm válaszát. János

#55817