novemberi vetésben tarack?

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Zöldmuhar, ami a helytelen gyepápolás miatt szaporodik fel. Nem szabad alacsonyan nyírni a gyepet. A napi öntözés helyett még kánikulában is csak heti 3-4 alkalommal öntözzön, de akkor mély rétegűen. A gyepet kell megerősíteni tartós hatású gyepfenntartó műtrágyával. Most a StressControlt javaslom. Kicsit ki kellene szárítani a gyepet. A muhar a jól fejlett, tömör gyepben nem tud fejlődni.

#55421
berta

és magasabbra növő....Reménykedve várom válaszát, hogy tényleg nem tarack...

#55382
berta

továbbá magasabbról

#55381
berta

Kedves Edina! Nagyon köszönöm előző válaszát! Igy néz ki kifejlődve, és a fű között - ez akkor mind toscana? Én azt gondoltam, muhar vagy tarack......

#55380
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

A Toscana fűmag 80 százalékban nádképű csenkeszt tartalmaz, kétféle fajtát. Ezt látja most. Nagyon szárazságtűrő, de a "megszokott" füvekhez képest durvább megjelenésű.

#55329
berta

további kérdésem, hogy amennyiben tarack, akkor most fújjam le az egészet az őszi vetéshez vagy augusztusban? Gondolom, bármennyire is sűrű a fű, a tarackot nem tudja elnyomni ugye?

#55301
berta

T. Valaszadó!
Őszi vetésemet megszabaditottam a kétszikű gaztól, most meg a képen látható széles levelű hajtások jelentek meg. Taracknak vélem, remélem nincs igazam. Az őszi vetés előtt glialkával egyszer és ráadásként gyomstoppal is lefújtam a 200 nm területet. Toscanaval vetettem, mégis nyirás után láthatóan kimagaslik szinte mindenhol a széles levélzet Jól gondolom, hogy tarack?

#55300