Mit tehetnék?

Pap Edina Szaktanácsadó

Az apró sárkupacokat a földigiliszták okozzák. A sok ilyen kupac van, akkor örülhet, mert egészséges, élő a talaj. A túl sok víz (csapadék vagy öntözővíz) miatt levegőtlenné váló talaj miatt bújnak elő, éjszaka, sötétben, ezért nem látjuk őket nappal. A kupacokat el kell gereblyézni, de ha van türelme, össze is gyűjtheti, mert értékes humusz cserepes virágokhoz például. Ha gyakori probléma, akkor évi 2-3 gyepszellőztetés javasolt, illetve kvarchomokkal célszerű évente 1 alkalommal leszórni a területet, hogy lazább, levegősebb legyen a talaj.

#51873
János Dr.Csaba

Kedves Edina!
Minden eső után 3-5 cm gyöngyös sárkupacok lepik el a füvemet. Amióta vakond háló van, ezzel nincs gond, de a száraz időben sok apró vöröshangya van. Próbálom őket porral irtani, nem sok sikerrel. Most viszont fél méterenként legalább 100 ilyen kupac van, ami ronda és csúszik, alig nyírható a fű. Milyen talajfertőtlenítőt használjak ezek ellen a talajlakók ellen?
Köszönettel Dr.Csaba János

#51805
Pap Edina Szaktanácsadó

Ha a gyep több mint 60%-ban kipusztult, totális permetezés, a terület letakarítása, talajjavítás után teljes újravetés (esetleg gyepszőnyeg-fektetés) javasolt.

#51300
Krisztián Fekete

Küldenék még a területről 1-2képet!

#51266
Krisztián Fekete

Küldenék még a területről 1-2képet!

#51265
Krisztián Fekete

Tiszteletem!
Márciusban vetettem kb 30m2 treületre füvet!
Nagyon jól indult,dús volt!Mostanra sajnos elszaporodott rajta egyfajta gyom,amit nem ismerek és nem tudom hogyan cselekedjek helyesen,hogy a füvet is megmenthessem(ha lehet),ugyanis ez a gyom kb 1/3 területen uralkodik!
A gyom alatt természetesen alig van fü..szinte elhalt,kiégett!
Küldenék néhány képet!
Segítségüket előre is köszönöm!

#51264