gyep felújítás

Pap Edina Szaktanácsadó

Az a "némi föld" nagyon porhanyós, gyommagvaktól mentes legyen. A földterítés után öntözze a területet, kelessze ki a gyommagvakat és végezzen totális gyomirtást ismét. Van ideje, mert a fűmagvetés augusztus 2. felétől javasolt. Gyepstarter műtrágyát és prémium minőségű fűmagot használjon.

#55593
Attila Kemenár

Tisztelt Tanácsadó!

Egy régebbi fűvel vetett területet szeretnék újra füvesíteni!
Ha totális gyomirtóval lepermetezem a régi gyepet, némi földel kijavítom az egyenetlenségeket és újra vetem az egész területet, akkor kibújik az új füvem?
A régi talajt azért nem szeretném cserélni, mert az egész terület alatt, olyan 5-10cm mélységben vakondháló lett telepítve!
Mikor érdemes gyomirtóznom, illetve elvetni a magot?
Amennyiben természetesen ez a módszer működhet!
Köszönöm a válaszát!

#55570
Pap Edina Szaktanácsadó

A Biosol Forte nagyon jó szerves talajjavító készítmény, de nem juttat elegendő tápanyagot. Célszerű kombinálni tartós hatású gyeptrágyával (pl. https://www.gazdabolt.hu/hobby-mutragya/1864-substral-hosszu-hatasu-gyepmutragya-08-kg.html). A gyepet szellőztesse, majd nyírja le, szórja felül a Biosol Forte-val, majd vesse el a füvet és alaposan öntözze be. Ha a felülvetés is kikelt, a következő nyírás után alkalmazza a javasolt tartós hatású műtrágyát. A Biosol Forte-s kezelést ősszel is megismételheti.
Ha nagyon kemény, kötött a talaj, az Amalgerol rendszeres kijuttatását javaslom. https://www.gazdabolt.hu/lombtragya/2020-amalgerol-02-l.html

#49505
Tibor Zalai

Tisztelt Tanácsadó,

Biosol Forte-t használnék a meglevő ,itt-ott foltos kb. 100 m2 gyep felújítására.
1.Mikor kell a szert kiszórni?Fű szellőztetés után?
2.Jól be kell locsolni a szert?
3.A fűmagot mennyi idővel a szellőztetés után érdemes rászórni?Rögtön vagy várni 1-2 hetet?

Tibor

#49459