Fű betegség?

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Kedves István. A gombabetegségek melegágya a kis mennyiségű, rendszeres öntözés, az állandó párában tartás. A gyepet a nagy melegben is elég heti 2-3-szor öntözni, de egy-egy alkalommal 15 mm-t ki kell adni, esőmérővel ellenőrizheti. A felszínt hagyni kell kiszáradni. Káliumban gazdag tartós gyepműtrágya kijuttatása javasolt-

#48107
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Kedves Zsuzsi! A kertésznek tudnia kellett volna, hogy a nyári hőségben semmit sem telepítünk. Az öntözés abszolút szakszerűtlen. Ha szerencséjük van, és öntözik a fát, akkor túlélhet. A gyepet mélyrétegűen kell öntözni. Kérem, hogy böngéssze át ebben a topicban ezzel kapcsolatban adott tanácsaimat.

#48105
Nagy Zsuzsi

Kedves Edina! alig egy hete kertész által telepített gyepszőnyegünk igy néz ki. A locsolást is a kertész állitotta be reggel egy hosszabb délben pár perc este egy rövid program megy. Az újonnan ültetett konténeres cseresznyefa is elkezdte eldobálni a leveleit. Helyre lehet még hozni a füvet valamilyen kezeléssel hogy szép legyen vagy cseréltessem ki. A segitségségét előre is köszönöm.

#48030
István Király

Maga az összkép nem rossz, de a talaj közelében ahogy az előző kép mutatja nem annyira szép.

#48010
István Király

Áprilisi vetés, de a tavalyi vetés is ilyen sajnos,tavasszal rendesen géppel megszellőztettük és felül vetettük. Heti 3-4 alkalom most ebben a melegben a locsolás nagy kiadós locsolás. hajnalban. 15cm hozatott termőföld. Tavasszal kapott nitrogén súlyosabb trágyát.

Küldök még képet.

#48009
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Mikor vetette? Milyen keveréket? Milyen a talaj? Hogyan öntözi? Tápanyagot kapott?

#48006
István Király

Üdvözlöm,lenne egy kép amit belinkeltem, sok helyen ilyenek a fű szálai alul ilyen száradt szálas. Viszont felette szépen zöldül.

Mit érdemes tenni ezzel?


Köszönöm.

#47967