Kicsi kert füvesítés

László Hrabóczki

Nagyon köszönöm!

#42677
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Kis kiszerelésben is kapható hasonló minőségű gyepstarter műtrágya a Substral kínálatában: http://www.gazdabolt.hu/mutragya/gyep-mutragya/T05324-Substral-gyepstarter-2-kg (100 nm-re elég). Árnyéktűrő fűmag: http://www.gazdabolt.hu/mag/fumag/hazikerti-fumag/T07680-Fumag-Lugas-Arnyekturo-keverek-Agro-Largo-1-kg?filter_name=%C3%A1rny%C3%A9kt (2 kg elég belőle 30 g-mmal számolva négyzetméterenként). A gyepstrater kiszórása után azonnal kiszórható a fűmag is, lazán belegereblyézve a kettő a talaj felső 1-2 cm-r rétegébe, majd lehet könnyűhengezeni. Fontos az első 2 hétben a rendszeres esőszerű, 5-10 mm (billegő öntözővel) öntözés, na nincs csapadék.

#42613
László Hrabóczki

Tisztelt Szaktanácsadó,







egy kb. 70 nm-es kertet szeretnék füvesíteni, ami teljesen át volt mozgatva kb. 20 - 50 cm mélyen és teljesen gyommentes. Némi tömörítésen és egyenesítésen már átesett (kézzel-lábbal, deszkával). A kérdéseim:



- milyen starter műtrágyát (az Everris New grass-t néztem, de az soknak tűnik, már ha később nem tudom felhasználni...) ajánl,



- milyen fűmagot ajánl ( a kert körben van kétszintes épületekkel és a szomszédnak is van közel egy nagy gesztenyefája, tehát elég árnyékos az udvar),



- a starter műtrágyát bele kell-e forgatnom a földbe, vagy elég elszórni és fűhengerrel tömöríteni, majd mehet bele a fűmag, ami után ismét tömörítenék fűhengerrel? Ha így ok, akkor kell-e várni és ha igen, akkor mennyit a starter és a fűmag szórás között, esetleg be is kellene esetleg locsolni a két fázis között?







Köszönettel







László

#42565