egyenetlen talaj

Ádám Unger

Tisztelt Szakértő!

Tavaly október elején fűvesíttettem a kertemben egy kertésszel. A kertész a talajjal nem csinált semmit csak egy kicsit elgereblyézte a kiemelkedéseket, majd egyszer lehengerezte. Ekkor még egyenesnek tűnt a talaj, de még a tél előtt látszott hogy rengeteg kiemelkedés és gödör van benne, illetve a kitűzött terepszintet rengeteg helyen meghaladja vagy nem éri el a talaj. Szóval nagyon rosszul néz ki a talaj és a füvesítés sem sikerült a legjobban. Szeretnék tanácsot kérni hogy mit lehet csinálni a talajjal hogy egyenes legyen? Nyilván a "gödröket" fel lehetne tölteni, de nagyon sok helyen az a gond, hogy meghaladja a terepszintet a föld. Újra kellene rendezni a terepet és ismételten elkezdeni a füvesítést? Ebben az esetben mi a teendő a jelenlegi fűvel?
Válaszát előre is köszönöm.

#49850
Pap Edina

A tél folyamán a fagytól megemelkedett gyepet hengerezéssel kell tömöríteni. Az első fűnyírás után a laposabb részeket fel kell tölteni jó szerkezetű termőtalajjal, hengerezéssel tömöríteni, és lehetőleg azonos típusú fűmaggaal felülvetni, starter gyepműtrágya alkalmazása mellett. A fenntartó műtrágyát csak a beállt gyepre szórják ki.

#17950
Kovács Norbert

Kedves Szakértő,
Tavaly ősszel telepítettem a füvet, magról. A talajt előtte rotáltunk, egyengettük. A tél folyamán nem egyenletesen tömörödött a talaj, ezért megáll a víz több helyen is a kertben, napokra 2-3m átmérőjű „tavakat” képezve a kertben. Kérdésem, hogy tudom és mivel feltölteni ezeket a süppedéseket, úgy, hogy ne tegyem tönkre a füvet, amit ráadásul hamarosan trágyázni is szeretnék.
Válaszát előre is köszönöm

#17919