Leander és aranyeső

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Minden virágzó cserjére az az egyszerű szabály igaz, hogy virágzás után kell visszametszeni, hogy bőségesen hozzon olyan vesszőket, amin a következő évben virágzik, és egyben sűrűsödjön is a bokor. A nyáron virágzókat lehet tavasszal metszeni.
A leánder folyamatosan hozza virágait, így akár most is lehet rajt bimbó. Erősebb visszametszés jobb bokrosodásét idéz elő, de a virágzásban kimaradhat egy év, illetve nem tavasszal, hanem csak nyár végén hoz virágot az újonnan fejlődő hajtások végén. Ha nagyon elnyúlt a növény, érdemes a visszametszést elvégezni. Egy kis segítség: http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=information/kb/page&category_id=7&page_id=84

#35388
Ákos Gyivicsán

Tisztelt Edina!
Köszönom válaszát!
Azért gondoltam. Visszavágni,mert sok helyről hallotam,hogy téliesítés előtt ezt meg kell tenni.Bár valaki azt vallja elég ezt tavasszal mikor újra kikerül a szabadba.Mennyire igaz,hogy tavasszal a leander ágait akár teljessen is vissza lehet vágni és sokkal szebb lesz az egész növény.

#35377
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Az aranyesőt levirágzás után, tavasszal kell megmetszeni. Most már kialakultak a jövő évi virágrügyek, agy azokat is levágná. A visszametszésnél a vessző 1/3-ánál, 1/2-nél többet nem szabad eltávolítani. Az aranyesőt nem kell téliesíteni. A leándert az első fagyok előtt kell bevinni fagymentes helyre, miután meggyőződött róla, hogy nincs rajt kártevő, ami a teleltetőben fölszaporodna. ha van, azt még a szabadban kell leirtani róla. Miért szeretné a gyökerét visszavágni?

#35357
Ákos Gyivicsán

Mennyire kell az aranyesőt visszavágni,ha egyáltalán kell?
Leander gyökér visszavágás?
Leander és aranyeső téliesítése?

#35323