díszfa ültetés

Pap Edina

A vérszilva 6-10 méterre nő, 4-5 méter széles koronát nevel. lehet fává is nevelni, ha a törzsét tisztogatja, vagyis a jövő évtől (ha az idén telepítette az alső ágakat folyamatosan eltávolítja. Célszerű karózni a törzsnevelés ideje alatt. Metszeni nem igen kell. Apró hetetlen termést nevel, inkább csak a madaraknak való. Napfényes helyre ültesse.

#23438
Nemes László

Kedves Edina,

Talán elkerülte a figyelmét a kérésem. Ha lehet kérném megtisztelő válaszát.

Üdvözlettel
Nemes László

#23365
Nemes László

Tisztelt címzett,
Vettem és ültettem egy díszfát, melyen lévő cetlin a következő megnevezés van: Prunus Cer. Pissardii Nigra.

Kinézetre nem fa, ha nem bokor fajta, mert tőben a föld felett van oltva. Kérdéseim a következők lennének, melyekre várnám megtisztelő válaszát:
- Milyen magasra fog nőni. Az eladó szerint mivel ez bokor és a talajtól nő, nem lesz túl magas.
- Lehet-e metszeni és hogyan érdemes. Nem szeretném túl nagyra növeszteni, inkább bokor szerűre vágni, és az oldalán is sűrüsödjön.
- Lesz-e termése, vagy ez tényleg csak díszfa.
- Mennyire érzékeny (gomba, levéltetvek, stb.)

Előre is köszönöm válaszát.

#23139
Pap Edina

Amennyiben koronába oltott fűzről van szó, a tősarjakat el kell távolítani. Lehet, hogy az adott példány valami kiatt (rossz talaj) nehezebben gyökeresedik.

#19926
Kádárné Judit

Segítséget szeretnék kérni! Idén tavasszal ültettünk 2 db barkafát az udvarra, az egyik gyönyörű a másik nem az ágain hajtott tovább hanem tőről. Elképzelhető-e, hogy a tőről hajtott rész ugyan az lesz vagy valami más? Mit tegyek? Segítséget előre is köszönöm.

#19922
Pap Edina

A vérjuhar (Acer platanoides Crimson King 20 méter magasra is megnő, A "piros bogyós berkenye" (Sorbus aucuparia Cardinal Royal) pedig 10-15 méterre. 5-6 méterre nőnek a díszalmák, amik tavasztól őszig, sőt egyes fajták fán maradó termése télen is díszít.

#12331
Pintér Árpádné

D-DNY-i fekvésű terasz elé szeretnék fát ültetni, ami nem túl nagy, és ha lehet valami díszes legyen. Egésznapos napnak lenne kitéve. Nekem tetszene a Vérjuhar vagy a piros bogyós berkenye. Várom válaszukat, köszönettel: Csilla

#12301