Prunus Laurocerasus, Babérmegy

szabo judit

Köszönöm.Ezek szerint amire korábban gondoltam, a túlöntözés, az nem lehet a probléma.Milyen vízigényű a növény?

Szabo Judit

#6953
Pap Edina

Mivel a fiatal hajtásvégeken jelenik meg kalciumhiány az ok, nem betegség. Túl száraz, esetleg kötött is a talaj. Ca-tartalmú lombtrágsyával orvosolható, bár a beszáradt levelek már nem lesznek egészségesek, azokat le kell vágni a növényről.

#6948
szabo judit

negyedik.
Még egyszer köszönöm.

Szabo Judit

#6946
szabo judit

harmadik

#6945
j.szabo@vipmail.hu

Második kép.

#6944
j.szabo@vipmail.hu

Köszönöm.
Megpróbálok képeket küldeni.

#6943
Pap Edina

Elképzelhető, hogy stigminás betegségről van szó, ami csapadékos áprilisi-májusi időben támad. Ha a néhány milliméteres, karmazsinvörös, beszáradva kiseső pöttyök vannak a levélen, akkor az az. A vesszőkőn besüppedő foltokat okoz. Az alsó, idős levelek lehullhatnak. Az öntözést mindenképpen vissz kell fogni, és csak a növény tövéhez juttatni a vizet. Jó volna képet látni róla.

#6880
szabo judit

Üdvözlöm.

Előnevelt, nagyméretű bokrot ültettünk tavasszal.Az ültetés után sok levelet eldobott, elsárgultak.Most már megindultak a hajtások, úgy tűnt rendbe jött a növény.
Most viszont a levelek szélei kezdenek barnulni és elszáradni.Mintha pöttyökből indulna ki ez a barnaság.Ez valamilyen betegség vagy esetleg túlöntöztük a növényt?Automata öntözőnk van, sokat érheti a víz a leveleket.Ez lehet az ok?Egyáltalán mennyi vizet igényel ez a fajta?
Válaszát előre is köszönöm.


Szabo Judit

#6873