csepegtetőcső

Pap Edina Szaktanácsadó

A csepegtetőszalag (varrott tömlő) gyorsan tönkremegy. Újra kell cserélni. A házilagos lyuggatás egyenetlen vízeloszlást eredményez. Savazással (foszforsav, citromsav lehet az ilyet megelőzni, amit a tápoldatozó tartályba kever be. Vannak eleve savazó hatású műtrágyák is, megelőző jelleggel.

#36507
István Bakti

Használatban lévő csepegtető szalagomban dugulások vannak,a kérdésem az lenne hogy mivel tudnám meg oldani a dugulást?
Valamilyen szerrel,ami nem károsítja az állományt?

#36484
Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves Hegyiné. A felszedett csepegtetőrendszer savazással lehet vízkőteleníteni még a szezon előtt. A legkíméletesebb a 20%-os ecet, de helyben elvégezve ez is kárt tesz az epernek.

#32164
Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves László. A legolcsóbb megoldás házikertbe a varrott tömlő. A gerincvezetékhez KP cső, illetve az elágaztatáshoz ( a sorszélességnek megfelelően) T-idomok kellenek. Illetve bilincsek, drótok.

#32163
Mária Hegyi Ferencné

Földiepret termelek és a közte lévő csepegtetőszalag luklyai vizkövesek. hogyan lehet vizkőmentesiteni hogy az epernek ne ártson.A viz 1000les tartályból folyik a csőbe.Köszönettel .Hegyiné

#32135
László Sipos

Feleségem konyhakertjét, amely ágyásokból áll csepegtetőcsővel szeretném vízzel ellátni.Szivattyúval tudom megoldani a víz ellátást.Milyen csövet, és idomokat,elosztót kellene vásárolnom.
Köszönettel:Sipos László (sipihoho@gmail.com)

#32089