Esetleg tudja valaki hogy mik ezek?

Dinga Szabolcs Szaktanácsadó

Kedves Zoltán

A képen látható zöld képletek, a Botrydiaceae azaz a sárga-zöld algák családjának képviselői közé tartozó élőlények. A megjelenésüket a fóliasátor nedves-párás körülményei segítik elő. Jelentős veszélyt nem okoznak, viszont a kedvező körülmények közt hamar elburjánzanak, és képesek összefüggő algatelepeket kialakítani. Ez okból célszerű a fólia sátrat gyakrabban szellőztetni, és az öntözés gyakoriságát csökkenteni, alkalmasint hagyni a talaj felső rétegét kissé kiszáradni. Az algatelepek pedig felszíni horoló kapálással, vagy más eszközzel végzett felszíni porhanyítással eltávolíthatók.
Ezen felül az algák elszaporodása jól kordában tartható réz alapú talaj-kondícionáló kijuttatásával, ha megjelenésük folyamatos, és zavaró mértékeket ölt. A Scudo réz alapú termék használata javasolt lehet algák elszaporodásának meggátolása érdekében.

Sikeres kertészkedést, és eredményes szezont kívánunk!

Scudo 0,2 l

2 974 Ft

#57843
Horák Zoltán

Üdvözletem pár napja vettem észre a fóliasátorban hogy ilyen apró zöld golyókkal van tele,úgy vettem észre először hogy rá léptem és pukkanak,röhögnek. Esetleg valaki látott már ilyet?

#57840