Carolina Reaper Chili

Dinga Szabolcs Szaktanácsadó

Kedves Szilvia
A paprikafélék mindegyike, de a chilik különösen melegkedvelő növények. Tartósan 13 Celsius fok alatti hőmérsékleten a növények levélzete kókadni kezd, és sárgás márványos elszíneződést mutat. Télen a növények életritmusa lelassul. A hideg hatására, és a teleltetés esetén a lomblevelek lehullása az normális jelenség. A teleltetés esetén célszerű hűvös, napfényes, száraz klímájú helyiségbe elhelyezni a növényeket. A teleltetés során ne kapjanak sem túl sok tápanyagot sem túl sok vizet. Vizet csak épp annyit célszerű adni neki, hogy a talaj csak enyhén nedves legyen, de csont szárazra se hagyjuk a talajt. Legjobb akkor ha az ujjbegyünkkel finoman megnyomjuk a talajt akkor enyhe bemélyedés képződik az ujjunk nyomán. Tápoldatozni télen nem szükséges , a talaj elegendő tápanyagot biztosít számukra.
Sikeres teleltetést kívánunk.

#57328
Szilvia Lengyel

Jó napot!
Megjöttek a hidegek és elkezdte dobálni a leveleit ilyenkor mit kell tenni vele? Kell télen esetleg tápoldatozni első teleltetésem és nem tudom mit hogy csinálják? Köszönöm!

#57303
Pap Edina Szaktanácsadó

Kalciumhiány. Kalciumtartalmú lombtrágyával (tápoldatként is beöntözheti) kezelje a növényt.

Damisol Kalcium 1 l

3 408 Ft

Fitohorm 40 Ca 1 l

2 889 Ft

#57300
Szilvia Lengyel

Jó napot kívánok!
Kezelem wuxallal a palántát viszont elkezdte dobálni a virágait és a paprikákon meg ilyen foltok keletkeztek.. Mitől lettek és mit lehet ellenük tenni?
Köszönöm mielőbbi válaszát!

#57150
Szilvia Lengyel

Köszönöm de mire válaszolt addigra adtam neki wuxalt!! Attól is megindult!

#57142
Pap Edina Szaktanácsadó

Tápanyaghiány, kapjon Volldüngert, ami minden szükséges tápanyagot tartalmaz.

#57087
Szilvia Lengyel

Tisztelt Gazdabolt!
Van 3 Carolina Reaper Chili palántám fejlődik már rajta paprika viszont elkezdtek az alsó levelek sárgulni! Tápanyag hiány lehet a gondja? A kép még a sárgulás előtt lett csinálva! Meg még egy kérdés! Június végén lett ültetve (Florimo palántaföld, marhatrágya, sima agyagos föld keveréke + tojáshéj porrá törve azzal meghintve! Ebbe lett elültetve! De mivel már haladunk a nyár vége felé és ennek meg meleg hőmérséklet kellene be fog érni?

#56937
Krisztiánné Kis Szaktanácsadó

Kedves Egyed Gyula!
Mivel a paprika hibrid, így a megfogott magját jövőre, ha elveti, már valóban nem lesz olyan erős mint az eredeti. De azért erős lesz!
Az idei májusi vetés valóban kicsit késői. Ideális körülmények között tartva a növényeket simán beérhetnek a paprikái. /Támpont: egy frissen bekötött paprika kb. 70-80 nap alatt érik, pirosodik be/. További sikeres termesztést kívánva, tisztelettel és üdvözlettel:Kis Krisztiánné Mariann.

#40787
Egyed Gyula

Jelenleg így néz ki.

#40743
Egyed Gyula

Tisztelt Szakértők! Későn kaptam meg carolina reaper magjaimat, így kb. 1 csak május végén lett vetve. A kérdésem az lenne, hogy mennyire várható normális termés így, illetve jövőre hogyan szaporíthatnám, hogy azonos minőségű termés legyen, mivel olvastam a neten, hogy a növény magját újra felhasználva veszíthet csípősségéből. Köszönettel: Gyula

#40742