Ferticare dozirozása

Krisztiánné Kis Szaktanácsadó

Kedves Tibor!

A Ferticare műtrágyacsalád műtrágyái kiváló vízoldhatósággal rendelkeznek és savas 5,8-6 pH-t alakítanak ki a tápoldatban, mely különösen jól felvehetővé teszik a tápelemeket. Paprika és paradicsom esetében én a Ferticare I. és esetleg III. tudnám javasolni. A II. kifejezetten nitrogéndús, melynek általános használatát nem javaslom. Az ön által említett műtrágyák mind keverhetők egymással szükség szerint.
Paprika esetében a javasolt dózis: 20-25 dkg Ferticare I.vagy III. /100 liter víz. Paradicsom esetében 3-4 dkg-mal lehet több. Calcinitre akkor lehet szükség, ha nagy a növény leterheltsége és kicsi a zöldfelület növekménye, (ha nagyon meleg van) akkor néha beiktatható 12-15 dkg/100 liter víz. A Krista K - főként a színesedést, érést segíti, különösen a paradicsomnál érdemes kiegészíteni vele a Ferticare-s műtrágyás kezeléseket A Ferticare adagot megfelezve+ kb. 10dkg Krista K/100 liter viz. Bízom benne, hogy tudtam segíteni. Üdvözlettel: Kis Krisztiánné Mariann

#36756
Tibor Ferenczy

Kérdésem, hogy a paprika és paradicsom esetében a megadott dózisokkal történő Ferticare II-III , valamint a Calcinit és Krista tápoldatozást milyen gyakorisággal kell végezni a kiskertben?
Várom szíves válaszukat!
Üdvözlettel: Ferenczy Tibor.

#36671