Paradicsom palánták kiültetése és a szerves trágyázás.

Krisztiánné Kis Szaktanácsadó

Kedves Péter!

Nagyon ügyesen meghatározta a pH-t. Gyakoriak a meszes talajok, de ez nem baj. A tőzeg tud segíteni a pH értéken, de még nagyobb szerepe lesz a szerkezet-javításban. Így jobb lesz a talaj vízháztartása, vízgazdálkodása. Javasolnám a felső 30cm-es talajrétegbe bedolgozni. Már 20-25% tőzeg is nagyon jó hatást fog gyakorolni.
Sikeres gazdálkodást kívánok: Kis Krisztiánné Mariann

#36070
Péter Nádaskay


Tisztelt Szakértő!
Hobbi kertész vagyok. Balatonon a déli parton homokos talajban évről évre paradicsompalántákat nevelek. A talaj homokos, meszes. Csapvízzel összekevertem az ágyásunk talaját, kis idő elteltével lakmuszpapírral 8-as ph-t mutatott ki a reagens. Az-az enyhén lúgos talajt. (Tudom, hogy ez nem a legpontosabb analízis, de nem vagyok profi.)
Megrendeltem önöknél 3,5-4 ph értékű tőzeget. Milyen mértékben keverjem össze a talajunkkal, hogy a palántáim jobban érezzék magukat. Mint olvastam az ideális ph 6-6,5 kellene legyen.
Tisztelettel: Nádaskay Péter

#35958
Péter Nádaskay

Tisztelt Szakértő!
Hobbi kertész vagyok. Balatonon a déli parton homokos talajban évről évre paradicsompalántákat nevelek. Ősszel nem dolgoztam be az általában megszokott módon a zsákos marhatrágyát a talajba.
Most a palántázáskor kellene ezt pótolnom. Kérem javasoljon valamit. Nem szeretném ha a palánták gyökérzete kárt szenvedne a megkésett trágyázás miatt.
Tisztelettel: Nádaskay Péter

#35957