"Marhaszív" paradicsom?

Pap Edina

Nem javaslok már semmilyen vegyszert. A Bi-58 é.v.i-je paradicsomban, paprikában 28 nap.

#30504
Mészáros József

Paradicsomot most lehet e permetezni BI 58 EC val
Mennyi az élelmezési idő ?

#30138
Pap Edina

Kérünk képet. Kap tápoldatot?

#29092
zita edit

a paradicsom fentrol fonyad meg es szarad ki.mivel kellene permetezni.

#28861
Mgabi

Ódor Richárdot szeretném elérni marhaszívparadicsommag-ügyben.Ha tudna részemre pár magot adni, megköszönném.
címem gabikukacmedekponthu

#27032
Ódor Richard

(És még el is írom a beef-et. Jó vagyok. :D)

#15285
Ódor Richard

Köszönöm! Megvallom, eszembe sem jutott beaf heart néven rákeresni. :D Nem tudom, honnan juthatott hozzá a szomszéd a magokhoz még évekkel ezelőtt, de egyáltalán nem bánom. (Inkább azt furcsállom, hogy itthon nem árulják.)

#15284
Pap Edina

Különleges fajta, talán a nálunk is forgalomban lévő Marmande (http://www.kertimag.hu/bogyosok/marmande.html) hasonlít hozzá, bár az kicsit lapítottabb, ne egészen szív alakú. Külföldön is csak egyszerűen 'Beef', 'Bull's Heart' vagy 'Coeur de Boeuf' néven illetik.

#15212
Ódor Richard

Üdv!

Szomszédtól kaptunk néhány paradicsompalántát, aminek hosszú idő óta maga szedi a magját, és "marhaszívként" emlegeti. Viszont ilyen paradicsomnak nem igazán találom nyomát sehol. Tavaly ültettem már néhány tövet, azt vettem észre, hogy folytonnövő (ha jól emlékszem, mindenesetre bőven megvolt két méteres, lenőtte a karót), bogyója igen nagy és lédús, szinte már tárolhatatlanul. Íze miatt ez volt a kedvenc paradicsomunk, már ha sikerült frissen elkapni és rögtön megenni, mert eszméletlenül édes. Egy ágyásba ültettem néhány alacsonyabb fajtával, melyek a sok esőzés hatására a permetezés ellenére is lerohadtak paradicsomvész miatt, ezek viszont úgy tűnik, toleránsak, mert a betegség csak nagyon lassan uralkodott el rajtuk, kibírta a fagyokig - a sok beteg másik pari mellett is.

A kérdésem az volna, hogy mi lehet a paradicsomfajta eredeti neve? (Nem tudom, lehet, hogy marhaszív tényleg, de ilyen magot vagy információt sehol sem találok.) Mindenesetre és hálistennek nem hibrid, mert szaporítani tudjuk. :)

#15173