Cseresznye, meggy levélsárgulás

Tick Zoltán

Egy négyéves cseresznye fa még éppen hogy elkezdet teremni, még nem lehet igazából mit mondani. A problémát több dolog is okozhatja:
- 1. A virágok nem termékenyültek meg, ezért idő előtt lehull. Ez fajta tulajdonság, megfelelő porzófajtát kell ültetni a kertbe.
- 2. A virágzás idején a rossz időjárás, rossz termékenyülést okoz. Ez ellen nem tudunk érdemben védekezni.
- 3. A cseresznyét valamilyen kártevő támadta meg, ezért hullik a le. A lehllot gyümölcsöket félbe kell vágni igy nézni meg van -e benne kártevő. Ez esetben a védekezést a kártevő pontos ismerete szerint kell megoldani.

#30688
Molnár Zoltán

A cseresznyefám már legalább négy éves de nem érik be a gyümölcse, el sárgul és lepotyog Mit te4hetek ez ellen?

#30349
Dr. Varga Mária

A blumeriella így ősszel súlyos fertőzéseket okozhat, melyek a korai lombhullás kapcsán a fa kondiciójának jelentős romlását eredményezi. A képen látható sárgulás inkább a rendkívüli szárazság számlájára írható. A blumeriella ellen most még feltétlen védekezni kell! (Topsin-metil)

#7541
Vida György

T.Cím!
A mellékelt képen (fiatal cseresznye fa) kezdődő blumeriellás levélfoltosság látható. Másik meggy fámon blumeriellás levélfoltosság nem észlelhető azonban a sárgulás néhány levélen szintén jelentkezik. Összefügésben van a fenti betegség a teljes sárgulással és mi a teendő?
Köszönettel
Vida György

#7531