Carolina reaper

Krisztiánné Kis Szaktanácsadó

Kedves Gyula!

A chili paprikájáról azt érdemes tudni, hogy a kezdeti (az első 8-10 hét) fejlődése igen lassú, de ez ne szegje kedvét. Az átültetésre szükség lehet, de inkább csak a megfelelő térállás miatt. Ha növénykéi levele összeér, akkor mindenképp érdemes nagyobb cserépbe átültetni őket. A nevelőközeg továbbra is lehet kókuszrost, tőzeg, vagy virágföld. Tápoldatozásra valóban szükség van. Akár minden második öntözés lehet tápoldat. A Volldünger, vagy a Ferticare I (14-11-25) mindenképp jó választás. 2 dkg-ot javasolnék 10 liter vízbe és ezzel az oldattal érdemes tápoldatozni. Ezek a vízben kiválóan oldódó műtrágyák a tenyészidő végéig sikerrel alkalmazhatók. Virágzó növényeknél a töménység már emelkedhet (2,5 dkg/10 liter víz). Sikeres termesztést kívánva: Kis Krisztiánné Mariann

#45619
Gyula Szabó

Kedves Gazdabolt!

Otthoni tartásra Carolina reaper chili magokat ültettem kókuszföldbe. A kókuszföldben nincsenek tápanyagok. Az lenne a kérdésem, hogy milyen tápanyagigénye van a paprikának és milyen tápoldatokat adjak a növénynek a szikleveles korszaka után?
Interneten utánaolvasva a Florimó Zöldség és Eper tápoldatot és a Volldünger Linz 14-7-21 - et ajánlják. Ezek megfelelőek lehetnek?
Érdemes lenne már a fejlődő növényt virágföldbe ültetni?
Előre is köszönöm a válaszát!

Üdv,
Gyula

#45515