Kertemben évek óta sok bosszúságot okozn...

Pap Edina

A Force 10 CS jó a hangyák ellen, de nem biztos, hogy ezek okozzák a fő gondot. Lehet, hogy a gyeptégla alá nem tettek megfelelő vastagságú rétegben tápdús földet, és a gyökerek nem fejlődnek jól. Amit csinál az valóban úgy van, ahogy a nagykönyv szerint meg van írva, mégis lehet, hogy valahol \"porszem került a gépezetbe\". Próbáljon meg valamin változtatni. A gyepszellőztetést csak indokolt esetben, nagyon kötött vagy vizenyős talajon végezze, jó talajviszonyok és ritkás fűállomány esetén még káros is lehet. Az öntözést ritkán, nagy vízadagokkal végezze, a nyári nagy melegben, az esti vagy a hajnali órákban. Próbálja meg ritkábban nyírni a fűvet, és hagyja a tarlót az eddiginél egy-két centiméterrel magasabbra, hogy a gyep regenerálódni tudjon.

#1754
Komáromi Zsolt

Kb. 4 éve gyeptéglával, szakértővel rakattam le a kertem.( kb. 300 nm) Az aládolgozás kb 10 cm feketeföld illetve gombatrágya volt. Az első két évben gyönyörű volt a fűvünk. Mostanában egyre kevésbé tetszik. Néhol helyen ritkás, illetve nem nő olyan ütemben mint azelőtt, valamint megjelent foltokban a \"lóhere\". Minden tavasszal és ősszel a gyepszellőztetést elvégzem, a kereskedelmi forgalomban kapható úgymond \"legjobb\" műtrágyával táplálom. Öntőzőrendszerből minden ejszaka illetve hajnalban locsolom.Heti rendszerességgel nyírom. Idén földel összekevert fűmaggal rávetettem. Még sem tetszik. Igaz ennyi hangya még sosem volt a kertben. Rengeteg helyen látni a földtúrásukat. Lehet köze a hangyák nagyszámú jelenlétének? A földfertőtlenítés segíthet? A Force 10 CS fertőtlenítő megoldást jelenthet?

#1709
Pap Edina

Actellic 50 EC nevű készítményt lehetne közvetlenül a hangyafészekre permetezni, majd a biztonság kedvéért gyerekeket és kutyát 3 napig (munkaegészségügyi várakozási idő) a kezelt területtől távol tartani, elzárni! Talajfertőtlenítésre hangyák ellen a Force 10 CS használható.

#746
Tusnádi Miklósné

Kertemben évek óta sok bosszúságot okoznak a hangyák. A gyökereknél megtelepedve kipusztítják a növényeket, kupacokat emelnek a fű között. Rendszeresen szórok Basudin-t ezekre a helyekre - látszólag eredmény nélkül. Tudnának javasolni hatásosabb eljárást? Köszönettel: Tusnádi M.-né

#745