Mit kell tudni a ruccola növényről? Term...

Pap Edina

A rukkola a spenóthoz hasonlóan termeszthető. Sajnos kiskerti kiszerelésben nem lehet a magjához hozzájutni, csak 20 kilós tételben lehetne behozni Hollandiából a vetőmagot. Az érdeklődés nagy iránta, remélem, a vetőmagforgalmazással foglalkozó cégek rövid időn belül reagálnak erre, és szerelnek ki belőle kistasakos tételt is. A Zöldpont Kft.-nél azonban maga a növény beszerezhető (www.fuszerkerteszet.hu)

#1871
Kiss Donát

Jó Napot Kívánok,

Én is a Ruccola itthoni beszerezhetQségére lennék kiváncsi, megköszönném ha elküldené nekem is a cimet ahol lehet kapni. Megkérdezném még hogy milyen idQszakban lehet vetni és kell-e egyelni?

Köszönettel

Kiss Donát

#1864
oldal bela

SZIA!
SZERETNÉM MEGTUDNI HOGY HOGYAN TARTHATOK OTTHON RUCCOLAT?
CSERÉPBEN BÁRMEJ ÉVSZAKBAN LEHET TARTANI?
HOL KAPOK MAGOT?
HÁNY FAJTÁJA VAN?
KÖZSÖNÖM

#962
Pap Edina

A ruccola, más néven borsmustár (Eruca sativa) salátaként frissen fogyasztott, a dióéra emlékeztető ízű levélzöldség. A száraz napos, helyet kedveli, kissé homokos, meszes talajba ültesse. Kedvező körülmények között igen gyorsan nő, 4-6 hét alatt kész a növény. Teljes hajtását kell leszedni. A lakásban cserépben, balkonládában is tartható, hasonló körülmények között. A zsázsához hasonlóan csíráját is fogyasztják. E-mai címére elküldtem egy lelőhelyet.

#484
Biró Éva

Mit kell tudni a ruccola növényről? Termesztéséről?

#483