Arhív - Kedves Edina! Nagyon köszönöm gyors v...

Ürögi Gáborné

Szeretném tudni hogy a medallonnál a permetezés után mennyi ideig kellene esőmentes idönek lenni hogy a szer hatásos legyen?

#1473
Pap Edina

Kérdését továbbítottam növényvédős kollégámnak. Elöljáróban azonban megemlíteme, hogy a folyékony növényvédő szert is vízben oldva kell kijuttatnai, a csomagoláson feltüntetett töménységben (0,1% = 10 liter vízhez 10 ml vegyszer) permetező géppel, akár egyszerű háti permetezővel.

Garamvölgyi Péter válasza:

A Casoron G gyomírtó szert szórni kell, mert ez egy mikrogranulátum, amely a 3-5 cm mélységben gyökerező növények mindegyikét elpusztítja, és amelynek hatása egy éven keresztül érvényesül. A folyékony, totális hatású gyomirtó szereket (Medallon Premium, Glialka, Roundup Bioaktiv, Dominator, Kapazin stb.) permetezni kell, általában 2dl gyomirtó szert kell 10 l vízhez adagolni, de mindegyik szer csomagolásán pontosan fel van tüntetve a pontos higítási érték!

#354
Veronika

Kedves Edina!

Nagyon köszönöm gyors válaszát.
Lenne még egy kérdésem. Teljesen laikusként fogok bele ebbe a kertépítésbe, így lelkesedésem lényegesen nagyobb mint szaktudásom. A gyomírtószert hogyan kell kijuttatni a területre? És milyen gyomírtószert kellene használni? A honlapon található adatbázisból néztem ki néhányat: Casoron G, Medallon Premium. A Medallon literes kiszerelésben, a Casoron kg-ban van megadva. A folyékony gyomírtószert házilag hogyan lehet kijuttatni?
Köszönettel

Veronika

#353