Oszlopos Leylandi Ciprus belső sárgulása

Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

Szinte tökéletesen beleillik a ciprus optimális "ellátásába" az Ön által alkalmazott technológia. Jó a keserűsó, jó a heti nagyadagú öntözővíz.
A növények belső részei nem kapnak elegendő napot és levegőtlenek a körülmények. Ezért általában ilyen helyzet alakul: sárgul majd barnul, később leesik a levél, érintés nélkül is. Azonban a látvány gombaeredetű kórokozó jelenlétét is mutatja. Ajánlatos -főleg tavasszal, az új hajtásvégek megjelenésekor, ilyenkor intenzív a szállítás - gombaölő szert is használni. Ajánlom a Score 250 EC-t =Alfa Solo, mely a keserűsóval együtt is kijuttatható. Ha erős permetlé sugárral dolgozik, a növények belsejébe is bejut a permetlé. A kezelést egy alkalommal célszerű megismételni.
A Symbivit a talajélet serkentésére szolgál, elképzelhető, hogy javítja a ciprusok életfeltételeit.

#56752
Marcsi Lala

Várom a kedves Szakértők tanácsát a lentebb részletesen kifejtett,lomb és gyanta problémára.
Köszönöm előre is

#56589
Marcsi Lala

A gyantafolyás helyén leszedtem finoman a kérget,mellékelem a fényképeket,hogy mit találtam alatta.
(Utána alaposan sebkezelővel lekezeltem)

#56582
Marcsi Lala

Kedves Gazdabolt.hu Szakértők

Az Oszlopos Leylandi Ciprusaimról lenne kérdésem.
Kb 5 éve már növekszenek nálunk,már 2-3 méter körüli magasak.
Kívülről nem látszik hogy bajuk lenne,ha azonban széthúzom ágakat a törzs felé főleg, nagy mennyiségű sárgás barnás tűlevél van,amik érintésre szinte maguktól leesnek.
Mellékelem a fényképeket.
Ez a természetes folyamat,hogy a belső részek sárgulnak,majd hullanak,vagy a biztonság kedvéért kezeljem valamivel nehogy kiterjedjen kívülre is?
(Jelenleg tavasszak 6 hónapra elegendő Substral Osmocote tápot kaptak a föld felső rétegébe belekeverve,kb 3 hetente egyszer keserűsós belocsolást,vagy permetezést is kapnak,valamint heti 1-szer a tövekhez kb 20-30 liter vizet is locsolunk rájuk.
Esetleg a Symbivit nevű szer vagy bármi más nem javítaná a helyzetet?
Köszönjük válaszukat.

#56576