Babérmeggy betegsége

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Kedves Szilvia. Azt utóbb küldött képeken már nem látom a problémát. Lehet, hogy a nagy meleg miatt alakult ki a tünet. A növények egészségesek. A gyep kissé kikopott. Tavasszal felülvetés szükséges, lehetőleg az eredetivel azonos összetételű fűmagkeverékkel.

#55994
Szilvia Preininger

Kedves Edina!

Köszönöm a válaszát!
A fű itt később lett vetve, most ősszel, a babérmeggyek közé nem vetettünk, fakéreggel szeretnénk körberakni, egy részen már meg is valósult. Permetezni semmivel sem permeteztük. Öntözni öntöztük nyáron, de lehetséges, hogy nem elég sűrűn, mióta fellépet ez a probléma sokkal sűrűbben öntözzük(eső vízzel), de semmit nem javult a helyzet,sőt, már a nagyobb erősebb növényeken is elkezdődött. Valaki említette, hogy lehet gombás betegség és érdemes lenne gombaölő (amistar) permetszerrel is kezelni, előfordulhat!?Egy részen a friss fű is elkezdett barnulni egy ködös hét után, nem tudom a kettő összefügghet-e.
Az örökzöld trágyát akkor mindenképp megpróbáljuk.
Köszönöm szépen!

Üdvözlettel:
Preininger Szilvia

#55971
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

A kalciumhiány okoz hasonló tüneteket. Kapott elég vizet a növény? Az említett istállótrágya és tőzeg csak talajszerkezetet javít, tápanyagot nem pótol. Javaslom tartós hatású örökzöldekhez javasolt burkolt műtrágya bekapálását sekélyen a talajba. Permeteztek-e a környezetében valamivel? Mitől kopott ki a növény alján a fű?

#55969
Szilvia Preininger

Így néznek ki most, egyiken még csak a hajtásvégeken, a másikon már az összes levél.

Előre is köszönöm a segítséget!

Köszönettel:
Preininger Szilvia

#55952
Szilvia Preininger

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A tavasz végén ültetett babérmeggy sövény elkezdtek kipusztulni, már hármat cseréltünk, további 8-9 db-on elkezdődött a levelek bepöndörödése, előszőr a hajtásvégeken, majd az egész növényen, végül lehullanak a levelek és elszárad a növény. Mi lehet az oka?
Ültetéskor a gödör aljába tettünk istálló trágyát és tőzeggel kevert földbe ültettük, eredetileg itt agyagos a talaj.

#55951