levélszáradás, gyorsan, különböző növényeken egyszerre

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves F. Gábor!
A növények tünetei a túlöntözésre emlékeztetnek, a talajból kiszoruló levegő következtében megfulladnak a gyökerek és pusztul a teljes növény. Biztos ön abban, hogy nem lettek túlöntözve? Mióta nem lettek átültetve? A tápoldatozás, létszükséglet a növények számára, ennek elmaradása okán is keletkezhetnek hasonló tünetek. Gyakorlatilag ’éhen halnak’! Milyen a hőmérséklet? A párásítást hogy oldja meg?

#54315
Gabor Farkas

Az előbb a képek lemaradtak, kicsinyitva már elfogadta a rendszer

#54255
Gabor Farkas

Télikertben sokféle növényem van, általában több évesek. Soknak az elmúlt hetekben elfonnyadtak a levelei. Gyorsan történik, kókadástól száradásig kb 3 nap alatt. Nem látható rajtuk kártevő, vagy lisztharmat, penenész. semmi külső jel.
Eddig hibiszkusz, fukszia, kála, levélkaktusz, kenderpálma, azalea, strelitzia kapta el a bajt. A levelek általában a szárra rögzülve maradnak, nam hullanak le kivéve a hibiszkuszt. A sok vizet tartalmazó növények, mint a levélkaktusz és a strelitzia esetén lassabb a folyamat, és nem egyszerre szárad le az összes levelél. Az érintett növények nem lettek átültetve, tápozva, öntözve is a több éve bevált módon lettek.
Mit lehet tenni?

#54254