Citromfabetegsége

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves W. Tünde!
Sajnos a kártevők és korokozók mindenűt jelen lehetnek. De meglepő, hogy a kertészeti áruda mért nem alkalmazott növényvédelmet!
Kérnék fotót. Éles jól nagyítható felvételt a kártevő pontosításához kell.
Mivel feltételezem, hogy zárt térben van, így a permetezés kizárva, ezért a beöntözést javaslom. Okvetlen helyezze karanténba. A Mospilan növényvédő szerrel történő védekezés megoldást jelenthet. Az engedélyezési okiratban leírtakat szigorúan be kell tartani. https://www.gazdabolt.hu/rovarolo-szer/523-mospilan-20-sg-4-g.html

#52132
Tünde Wekler

Tisztelt Szaktanácsadók!
Nemrégiben kaptam egy igen szép nagy citromfát. Amikor megkaptam, már tapasztaltam a levelek ragacsos mivoltát. Találtam rajta tetüt is. Mivel kertészeti áruházban lett vásárolva, gondoltam, hogy ott csak egészséges növényeket értékesitenek. Sajnos nem igy lett.
Most, hogy szobahőmérsékleten van, elkezdtek a levelei lehullani. Nem barnulnak, nem sárgulnak, zölden lehullanak a ragacsos levelek. A rajta lévő citromon észrevettem, hogy a még zöld termés penészesedik.
Tisztelettel kérem sziveskedjenek némi útmutatóval ellátni, hisz nem szeretném elveszíteni az ajándékba kapott, és annyiran áhított növényt.

#52021