Kis rózsa betegsége

Józsefné Templom

Köszönöm ! Remélem még nem késtem el.További szép napokat!

#43781
Pap Edina Szaktanácsadó

Semmiképpen ne bolygassa a növényt. A téli fagyvédelem érdekében inkább takarja majd lombbal. A magas szervesanyag-tartalom miatt csak a lombtrágyázást javaslom. Próbálja ki a Saprol Rózsa készítményt, de jó az Amistar is. Diplocarpon ellen a Topas és a Signum.

#43760
Józsefné Templom

Tisztelt Pap Edina! Köszönöm a tanácsot... ezek szerint nem megfelelő permetszerrel kezeltem őket. Konkrét javaslata lenne,hogy mit használjak gomba ellen? Másik lakó helyemen évek óta voltak mini rózsáim szabadban, nem volt velük problémám. Rózsatrágyát adhatok nekik,hogy erősödjenek télire? Ha felszedném vödörbe akkor megmenthetőek-e ?
Előre is köszönöm a türelmét és a tanácsát.

#43726
Pap Edina Szaktanácsadó

A leveleken különféle gombás betegségek láthatók (lisztharmat, diplokarpon, talán még botrítisz is). A betegsége oka, hogy a növény nem megfelelő helyen van. Nyáron nem szabad szerves trágyáni, azt ősszel kell a talajba dolgozni. Legalább 5-6 órás napsütés kell a rózsának. csak tövét szabad öntözni. A 3. képen - a trágyázás ellenére/ vagy éppen amiatt - vashiány látható. Vasat tartalmazó lombtrágyát adjon, de lehetőleg hajnalban lombtrágyázzon. a lombtrágya csak 20-25 fok körüli hőmérsékleten hatékony, kánikulában nem működik. A szabadba kiültetett, gyenge gyökerű cserepes rózsára az első évben oda kell figyelni, hogy jól megerősödjenek. Túlélési esélyük csekély, mert nem kerti kiültetésre vannak nemesítve, hanem vágott virágnak kell tekinteni őket. Ennek ellenére van, aki a kerten is tovább tudja nevelni őket néhány évig.

#43711
Józsefné Templom

..és a harmadik.

#43669
Józsefné Templom

.egy másik...

#43668
Józsefné Templom

Tisztelt Tanácsadók!
Kis rózsáim hullatják leveleiket..signummal permeteztem levél foltosodás ellen,tetűk ellen caratét kaptak.Szerves trágyát kapáltam a földjükbe két hete.. 4 hete egyszer vuxállal spriceltem a leveleket...Kérem a tanácsukat!Előre is köszönöm.

#43667