Rózsa levél sárgulás

Ákos Varga Szaktanácsadó

Kedves Rácz Anett!

10-14 nap múlva ismételje meg a permetezést.

#43271
Anett Rácz

Ma vettem rá Amistar gombaölőt. Állítólag ez hatásosabb lesz mint a Dithane. Ha szombaton permeteztem akkor most mennyit várjak valamint mennyi idő múlva kell újra kezelni? Remélem ezt követően már megáll a betegség.

#43239
Anett Rácz

Kedves Ákos!

Dithane-al lett permetezve kétszer is. Tegnap és másfél-kéthete. Akkor várható, hogy már megáll a gombásodás vagy permetezzem még?

#43220
Ákos Varga Szaktanácsadó

Tisztelet Rácz Anett!

A képeken a rózsa diplokarponos levélfoltossága látható. A lehullott leveleket el kell távolítani. Réztartalmú szerekkel, dithan-al lehet ellenük védekezni.

#43214
Anett Rácz

Ha valóban tápanyaghiány. Akkor minek a hiánya okozhat ilyet?

#43213
Anett Rácz

Üdvözlöm!
Továbbra is ilyen. Kétszer lett permetezve. Kapnak tápot folyamatosan. A helyzet nem javul.

#43212
Ákos Varga Szaktanácsadó

Tisztelt Boczán Zsófia!

Tápanyaghiány lesz a probléma. A talajokból viszonylag gyorsan kiűrűlnek a meglévő tápanyagok.

#43207
Zsófia Boczán

Én is kérnék segítséget.
2 hete vettem egy rózsát - nem tudom milyen, csak annyit, hogy talajtakaró. Oázis prémium muskátli és balkonföldbe ültettem (hátulján az van, hogy rózsafélét is lehet bele ültetni), egy nagyobb (40 cm körüli) cserépbe. Vízelvezetés van.
Péntekre tetves lett, úgyhogy lepermeteztem Fito levéltetvek elleni készítménnyel, illetve kapott egy sárga, ragacsos lapot. 1-2 tetű még mindig jön rá, de azokat leszedegetem.
Hétfőre viszont elkezdett megsárgulni az alsó, tő körüli része.
Locsolni olyankor locsolom, amikor elkezd kiszáradni a talajának a teteje. Tápot még nem kapott, mert úgy gondoltam a földben lévő még elég lehet neki egy ideig.
Mit csinálok rosszul?

#43156
Anett Rácz

Kedves Edina!
Köszönöm a választ. Locsolom őket minden nap, van, hogy kétszer is. Ezzel sosem volt gond. Kaptak rózsatrágyát és az önözővízzel hetente plusz műtrágyát. Elvittem egy mezőgazdasági boltba a képet, ott azt mondták gombás. Lepermeteztük. De továbbra is olyan a levél, hogy a zöld rész közepén barna folt jelenik meg majd elsárgul a levél.
Köszönöm

#43131
Pap Edina Szaktanácsadó

Kevés a tápanyag. A növény a tápanyagot vízzel veszi fel, így ha nem öntözi rendesen, akkor tápanyaghiány mutatkozik, hiába van ott a tartós műtrágya a talajban.

#43097
Anett Rácz

Szeretnék segítséget kérni a rózsáimmal kapcsolatban. Tavaly nem tápoldatoztam és lehullott, elsárgult az összes levele. Idén hosszú hatású rózsákhoz való tápot kaptak és 1-2 hetente locsolom őket Fitohorn vízoldékony trágyával is. Küldöm a képeket. Nagyon köszönöm a segítséget.

#43033