Betegség

Gábor Vétek Szaktanácsadó

Tisztelt Kóré Krisztina!

Képet kérnénk a kártevőről és/vagy a tünetekről!

#41602
Krisztina Kóré

Tisztelt Tanácsadó! <a href="http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=product/search&amp;searchin=product&amp;filter_name="></a>

Szeretnék segítséget kérni! A babérmeggy sövényemen megjelent valami kártevő, csigákat nem láttam. Kérem segítsen!

#41396
Gábor Vétek Szaktanácsadó

Kedves Zsolnay Edit!

Többféle kártevő állatról van szó. Mielőtt bármit javasolnék, fontos kérdés, hogy a fa alapos átpermetezése technikailag megoldható-e?

#41383
Gábor Vétek Szaktanácsadó

Kedves Palkó Petra!

Több cég is nyújt ilyen jellegű szolgáltatást. Kérem, írja be a Google keresőjébe pl., hogy: vadgesztenye injektálás. Ezt követően az itt látható cégektől tud közvetlenül érdeklődni a lehetőségekről, árakról.

#41382
Gábor Vétek Szaktanácsadó

Tisztelt Kovács Gyula!

A moníliás termések molyosak (a rothadó foltban lévő lyuktól induló járat a magok irányába a terméshúsban) is voltak?

#41381
Edit Zsolnay

Ledges Pap Edina!
Kertünkben áll egy öreg füzfa. Egy-két here elkezdett valami csepegni róla és ellepték a darazsak és legyek. Helyenként vannak raja elszáradt ágvégek, levélcsoportok, továbbá száraz, Varna "virágzat" szerü képzödmények...mil yen betegség lent ez és mit Lehrer tenni a fa egészségéért?
Köszönettel
Zsolnay Edit

#41282
Petra Palkó

Kedves Pap Edina!

Városunk gesztenyefáihoz szerettük volna beszerezni a Vivid li fainjektort, de ahogy látom, ez már nem megoldható. Tudna esetleg tanácsolni hasonló szert, vagy eljárást?

Köszönettel,
Palkó Petra

#41189
Gyula Kovács

Pachams ,Triumph Körtefámon most először megjelent a gyümölcs monília (öt éves harmadik éve terem) ez csak az idei kedvezőtlen időjárás következménye, vagy esetleg valami más a probléma? Azidén gomba betegség ellen nem csak állati ellen (körtelevél bolha) permeteztem.

#41161
Pap Edina Szaktanácsadó

Most a legjobb, amit tehet, hogy a fertőzött gyümölcsöket megsemmisíti, elégeti vagy elássa a talajba. A monília a gyümölcsmúmiákban telel át, és a fa alatt vagy a fán hagyott károsodott gyümölcsből eső, vagy szél segítségével jut tavasszal a virágokra.
Ne mellőzze lombhulláskor az őszi lemosó permetezést, amivel gyérítheti a következő évben fertőző vagy károsító áttelelő alakokat. Őszi lemosó permetezéshez a rézkészítményeket (pl. Rézoxiklorid 50 WP, Funguran-OH, Bordói lé, Rézkén 650 FW), tavasszal, a metszést követően bevethetjük a rovarölő hatású szereket is (Vegarep EC, Agrokén, Olajos Rézkén, Vegesol RS).

#41065
ZSOLT PINTÉR

Kedves Pap Edina,

amennyiben jó diagnózist állítottam fel, akkor őszibarack fáim moniliás fertőzésben szenvednek. Azt szeretném kérdezni, hogy mikor és milyen vegyszerrel kellene kezelnem őket, hogy a jövőre ne legyen vele gondom? Köszönöm

#40986
Pap Edina Szaktanácsadó

Tápanyaghiány, főleg kálium. A magnólia nem bírja sokáig edényben. Ültesse ki tőzeggel savanyított és tartós műtrágyával feltöltött talajba. Esővízzel vagy lágyított vízzel bőségesen öntözze, ha nem esik csapadék.

#40958
Erika Golyha

Jo estet.
Rövoden:tavasszal vasarolt magnolia novemdekem a heten ilyen tuneteket produkalt. Cserepben van. Kiultetesre vart.
Ketsegbe vagyok esve. Rajta kivul vannak meg kicsik es nagyok is.
Mit tegyek?Mi lehet ez??

#40946