Hibiszkusz betegsegro

Ákos Varga Szaktanácsadó

Kedves Vaskó Tibor Gyula,

Kérem készítsen fotót a rovarokról, megvilágítva (akár zseblámpa), mert így ellenfényben nem lehet jól látni. Így csak tippelni tudok a levéltetvekre. A növény hol található? Lakásban vagy kint a szabadban? Ennek függvényében lehet pontosítani a tetvel elleni védekezési lehetőségeket.
A foltok pedig napégésre hasonlítanak. Sok levélen van folt vagy csak pár darabon?

#43991
Tibor Gyula Vaskó

Tisztelt cím.
7 éve kaptam hibiszkuszomat, és csak most virágzott elöszőr. Bimbozott még egyet, de leesett a bimbó, alatta kis kártevők jelentek meg. Mivel lehetne kiírtani? Illetve foltok is jelentek meg. Illusztrálok pár fotót. Előre is köszönöm.

#43986
Gábor Vétek Szaktanácsadó

Kedves Nagy Márta!

Leírása alapján a fonáki oldalon lévő fehér tetvek molytetvek lesznek. A zavarásra felröppenő egyedek mellett ovális, kb. 1 mm-es viaszbölcsők is kell, hogy legyenek ebben az esetben a leveleken (csak a fonákon). Kérdésem, hogy a leírásnak megfelelő rovar jelen van-e még, illetve, ha igen, akkor a permetezés megoldható lenne-e úgy, hogy a szer ne sodródjon el (pl. szomszédba vagy terméséért termesztett, fogyasztásra szánt növényekre)? Ha igen, akkor kérem, jelezzen vissza, és tudunk javasolni molytetvek elleni rovarölő szert.

#40385
Pap Edina Szaktanácsadó

Valószínűleg atkák. Nagy körültekintéssel, a teraszról a kertbe kivive permetezzen (ne a nagy hőségben) atkaölő szerrel (pl. Zoom). A növény környezetében a levegő túl száraz, ezen is változtasson.

#40208
Marta Nagy

Tisztelt Cím! Hibiszkuszaim leveleinek alsó részén mar hosszabb ideje fehér szálló tetvek jelentek meg. Egy hete kitettem őket a teraszra, azóta mintha kevesebb tetű lenne rajtuk, de a levelei furcsán elszinezodnek. Nem sargul, mint régebben hanem kifehéredik (ld képen) mit tegyek? Mi a megoldás? Köszönöm a segítséget! Marta

#40011