Hársfa törzs betegség

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Úgy tűnik, mintha a damilos kasza áldozata lenne. Természetesen él a fa, mivel a szállítószövet csak egyik oldalon sérült. A törzs stabilitása a gond. Ki kellene tisztítani a sebet egészséges felületig kikaparni, és Champion porból készült péppel vastagon bekenni, majd fáslival körbekötözni. A fát hármas karózással masszívan rögzíteni kell.

Csak üzletünkben átvehető!
Champion WG 20 g

787 Ft

Kacorkés Fiskars K62

7 182 Ft

#57733
Peti Farkas

Remélem így már sikerül mevjeleníteni.

#57723
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Kisebb felbontásban próbálja meg feltölteni a képet.

#57715
Peti Farkas

Tisztelt Cím!

A kép sajnos lemaradt.

#57707
Peti Farkas

Kedves Cím!

Fiatal hársfánál tapasztaltam a képen látható elváltozást. A repedés alsó részén a fa törzse puha. A fa körülbelül 2 éve lett átültetve. Most tavasszal, rügyezik, ez alapján a fa még él.

Ilyen esetben mi a teendő, hogy a fa ne pusztuljon el?

Előre is köszönöm
Farkas Péter

#57706
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Zuzmó. Drótkefével kaparja le, és kenje be a felületet rézszulfát tartalmú növényvédő szerrel (pl. Cuproxat), vagy káliszappanos oldattal.

#52853
Boglárka Doktor

Tisztelt Cím! Szeretném megkérdezni, hogy mi lehet ez a hársfámon és mivel kezelhetném? Köszönöm szépen a segítséget előre is!

#52783
Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

A képen látható tünet lehet gombaeredetű rák, de lehet külső hatás /sebzés, stb/. A sebet fasebkezelővel bekenni vagy előtte rezes pépet is érdemes használni.

#39362
Kristóf Gyulai

Tisztelt Cím! Tavaly ültetett hársfánk törzsén a képen látható elváltozást találtuk (3 helyen) Kérném segítségét, hogy mi ez és hogyan kezeljem? Előre is nagyon köszönöm.

#39324