díszcseresznye

Csaba Kovács

Tisztelt Dr. Varga Mária!

Megnyugodtam! Köszönöm szépen!

#55405
Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

A kép alapján szerencsére nem rákos daganat látható. Az ilyen
elváltozásokat dudornak vagy vakgörcsnek nevezzük. Vagyis duzzanatról
van szó, mely általában a sima fatörzsön keletkezik. Általában letört,
elhalt vagy ki nem nőtt ág helyén keletkezik. Az esztétikai értéket
rontja A törzsön lévő berepedések sem gombás eredetűek. Külső környezeti
tényezőkre vezethetők vissza. Ellenük nincs mit tenni.

#55387
Csaba Kovács

Küldöm a képeket róla. Elsőre túl nagynak találta a rendszer. Köszönöm. Kovács Csaba

#55258
Csaba Kovács

Tisztelt Szakértő!
Japán díszcseresznye fámon kialakult valamiféle duzzanat. A törzsén pedig berepedezések jelentek meg. Kérem segítségét, hogy ezek a dolgok ártanak a fának vagy nem? Ha igen mi lehet az és hogyan tudom kezelni?
Köszönettel:
Kovács Csaba

#55257
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Káliumhiányt gyanítok. Nincs elég tápanyag a talajban, és a szárazság, a nagy meleg fokozza a tápanyagfelvétel zavarát is. Ősszel összetett műtrágya kijuttatása javasolt. Nem szabad túlöntözni a csonthéjasokat, a víz elszivárgásáról gondoskodni kell. A kiszáradást komposztmulcs takarással lehet csökkenteni ilyen kis fánál.

#32668
Mariann Suchné Veres

Üdv Edina !

A növényt vödrös csemeteként vásároltam faiskolában. Május közepén ültettük el a szüleim háza előtt az utcán. Akkora ültető gödröt ástunk, amibe a vödörből kivéve belefért a saját földjével együtt. Betöltött utcai árokba került, ami normál kerti földdel lett feltöltve kb. 20 éve. Hetente 5-6 vödör vizet öntenek a csemete tövére szüleim. Küldök egy fotót róla.

#32610
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Kérem, küldjön képet, és röviden írja le az ültetés körülményeit. Mikor történt, milyen talajba, talajcseréve-e, mekkora volt az ültetőgödör, milyen gyakori az öntözés?

#32569
Mariann Suchné Veres

Az japán oszlopos díszcseresznye fámmal van probléma. Tavasszal lett elültetve, kb. másfél méteres. Gyönyörűen elkezdett hajtani, kivirágzott. Már egy jó ideje azonban megállt a növekedésben, a levelei világos zöldek lettek és a végei barnulnak. Ajánlottak rá vasat, de nem igazán használt. Szeretnék segítséget kérni, hogy mi lehet a baja.

#32514