Ezek sajnos a kajszihimlő nevű vírusos betegség tünetei. A kórokozó a felhasználhatóságot annyiban befolyásolja, hogy a minőség (küllem, íz stb.) nem lesz az igazi, bár azért fogyasztható. Nagyobb gond az, hogy kémiai védekezésre nincsen lehetőség, a vírussal fertőzött fa nem gyógyítható, és a betegség sajnos más csonthéjasokra is átterjedhet.
További, részletesebb információkat a betegséggel kapcsolatban honlapunk Cikkek, hírek rovarában itt olvashat: http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=information/kb/page&category_id=1&page_id=34
A fejlett sárgabarack fámon feltehetően vírusos fertőzés van, a magházon több leopárd folt is látható. A gyümölcsök szövetállományában, húsában a leopárd foltok felé haladó világosabb szövetállomány figyelhető meg. A kérdésem kettős, van-e külön teendőm a gyümölcsök felhasználásánál, illetve mi a teendőm a fa további fenn maradásáért?
Köszönettel Nagy S.
Témakörök
Sárgabarack vírusos fertőzése
Tisztelt Nagy Sándor!
Ezek sajnos a kajszihimlő nevű vírusos betegség tünetei. A kórokozó a felhasználhatóságot annyiban befolyásolja, hogy a minőség (küllem, íz stb.) nem lesz az igazi, bár azért fogyasztható. Nagyobb gond az, hogy kémiai védekezésre nincsen lehetőség, a vírussal fertőzött fa nem gyógyítható, és a betegség sajnos más csonthéjasokra is átterjedhet.
További, részletesebb információkat a betegséggel kapcsolatban honlapunk Cikkek, hírek rovarában itt olvashat: http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=information/kb/page&category_id=1&page_id=34
A fejlett sárgabarack fámon feltehetően vírusos fertőzés van, a magházon több leopárd folt is látható. A gyümölcsök szövetállományában, húsában a leopárd foltok felé haladó világosabb szövetállomány figyelhető meg. A kérdésem kettős, van-e külön teendőm a gyümölcsök felhasználásánál, illetve mi a teendőm a fa további fenn maradásáért?
Köszönettel Nagy S.