Korallberkenye betegsége

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Meglehetősen tápanyaghiányos a növény. Vagy nem kapott tápanyagot (örökzöldeknek javasolt műtrágyát) , vagy a gyökérzete sérült, és nem tudja felvenni a talajból.

#56500
Gódor Attila

A fenykepet valamiert nem toltotte fel.

#56398
Gódor Attila

Udvozlom!
Szeretnem megkerdezni,hogyan tudom megmenteni ezt a korallberkenyemet. Mi lehet a baja.
Koszonettel, Attila.

#56395
Veronika Szili

A korallberkenyéim egy héttel az ültetés után.

#56344
Veronika Szili

Üdvözlöm! Makkegészséges korallberkenyéket ültettem egy hete, és sajnos most így néznek ki. Mi lehet a baj? Vera

#56343
Zsanett Földes


Üdvözlöm!
Segítséget kérnék, hogy korallberkenyém újra a régi pompájában ragyogjon. Milyen betegség kaphatta el? Mit csináljak vele?
Előre is köszönöm a választ!

#56312
Zsanett Földes

Lemaradt a kép az előbbi posztnál.

#56311
Zsanett Földes

Üdvözlöm!
Segítséget kérnék, hogy korallberkenyém újra a régi pompájában ragyogjon. Milyen betegség kaphatta el? Mit csináljak vele?
Előre is köszönöm a választ!

#56310
Tamás Posztós

Üdvözlöm Önöket!
Tavasszal ültetett korallberkenyém, ugyanabból a kertészetből származik. Szeptember felé elkezdett bepirosodni és azóta úgy is maradt a növény, kókadt levelekkel. Ugyanúgy gondozom, ahogy a képen a háttérben látható 2 testvérét. A hidegebb időnek tudtam be, de már december van és se levélhullást nem tapasztaltam, sem pedig, hogy a többi is utánozná ezt a tünetet. Az interneten sehol nem találtam rá választ. Tudnának nekem segíteni, mi baja? Vagy mi lehet ez? Mivel kezeljem? Tavaszra helyre jön?

Köszönettel: Posztós Tamás

#48964
Pintér Fruzsina

Üdvözlöm!
Egy hete vettem egy tarkalevelű korallberkenyét és gyanús hogy beteg vagy valami élősködő bántja.
Levelei össze vannak susinkásodva és néhol még is van rágva, de ez a merev osszehuzodas nem tudom mi lehet. Talaj probléma?
Köszönöm előre is a segítséget!

#48677
Liska Zsuzsi

Kedves Mária!
Köszönöm a válaszat!
Üdv:Zsuzsanna

#48521
Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

Aknázódarázs lárvája készít magának helyet, ahol meghúzódva károsít. Szeptember második felében a talajra veti magát és ott bebábozódik. Az akna már szétnyílt - mint a képen látható. Célszerű elpusztítani, a rovarölő szer könnyen "eléri". A Mospilan-t ajánlom. A kezelést 10-14 napon belül érdemes megismételni.

#48471
Liska Zsuzsi

A teljes növény a szétrágott levelekkel.

#48401
Liska Zsuzsi

A többi képet sajnos egyesével tudom csak feltölteni.

#48400
Liska Zsuzsi

Tisztel Szakértő!

Korallberkenyéink levelét rágja valami. Többszöri kombinált kezelés (Mospilan,Actara SC,Sherpa 100 EC) után sem csökkent a megrágott levelek száma.
A növény körül sem éjszaka sem nappal nem tapasztaltam rovarokat,sem csigát ami ehetné. Próbáltam egy kicsit a gyökerek körüli talajt is átvizsgálni,de ott sem találtam semmilyen pondró vagy hernyó nyomát, viszont 2 levelen pici,zöld hernyót találtam,melyeket el is távolítottam.
Mellekeltem pár képet.
Nagyon számítok a segitségére és remélem megmenthetőek még a növényeink.
Köszönettel: Zsuzsanna

#48399
Ferenc Bebesi

Kedves Mária!



Köszönöm a segítségét. Hasonlóra gondoltam én is. Emiatt a beteg részeket eltávolítottam és az öntözőrendszert is módosítottam. És ezután permetezek... már tudom mit használjak



Üdvözlettel

B. Ferenc

#39513
Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

A foltbetegséget - a kórokozó kitenyésztése nélkül - megnevezni nem tudom, de a leghatásosabb gombaölőszert, a réztartalmú Cuproxat-ot ajánlom 10 l vízben 50 ml mennyiségben. A kezelést 1-2 alkalommal ismételni kell.

#39510
Ferenc Bebesi

Kedves Szakértő!
A korallberkenyémen a képen látható tünetek jelentkeztek. Amennyiben meg tudná mondani mivel és hogyan kezeljem nagyon boldog lennék mert félek a környéken lévő más cserjéket is megfertőzöm vele.
Segítségét előre is köszönöm
B.Ferenc

#39437
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Gombabetegség (Entomosporium), ami párásabb körülmények között jelentkezik. A károsodott leveleket le kell szedni, el kell égetni. Szóba jöhető szerek: Miltox Special, Vonozed, Bravo (II. kat.), Dithane, Acrobar MZ.

#39115
László Lente

Jó napot kívánok!Jópár koralberkenyény jelentkezett mostanában nem tudom mi lehet a baja!köszönettel: Lente László entomospóriumos levélbetegség?

#39098