trágya granulátum bedolgozása

Csaba Kiss Szaktanácsadó

Tisztelt Érdeklődő!

Igen, célszerű tavasszal is átrotálni a területet, és érdemes lenne akkor is szerves trágyát kijuttatni, mert amit most ősszel beletesz, annak a tápanyagtartalma tavaszra nagyrészt kimosódik, csak a talajszerkezet javító hatás érvényesül. A tavaszi trágyázáskor pedig szintén lenne talajszerkezet javítás is, és friss tápanyag is a tavaszi ültetésű növényeknek.

#48837
Alex Kotán

Köszönöm a választ, így fogok tenni.
Még egy kérdésem lenne, hogy tavasszal az ültetések előtt felrotációzhatom normál mélységben (30-40 cm) a földet?
Gondolom, a tápanyag leszivárog úgy is az eső hatására 20 cm-nél mélyebbre, így csak átforgatom, de szeretnék megerősítést.

#48834
Csaba Kiss Szaktanácsadó

Tisztelt Érdeklődő!

Először szórja ki a marhatrágya granulátumot, aztán rotációzza be a talajba 15-20 cm mélységben, aztán ha nincsen nedves időjárás, akkor alaposan locsolja be a területet.

#48831
Alex Kotán

Tisztelt Szakértő!
Szeretném a segítségét kérni. Rendeltem 4 zsák marha-jó trágya granulátumot, homokos szerkezetű talajra 300nm-re 100kg-ot. Ebben a telefonon segített a kollégájuk. Kérdésem az lenne, hogy hogy kell bedolgozni, mert sehol nincs leírás. Most ősszel szeretném, hogy tavaszra javuljon a talajszerkezet. Előbb rotációzzam fel, aztán szórjam el és locsoljam, vagy előbb szórjam el, és rotációzzam be nyugodtan 30-40 cm mélységig? És utána kell egyáltalán locsolni, vagy majd a természet dolgozik magától?
Köszönettel: Alex

#48819