Kártevő,vagy gondozási hiba?

Pap Edina

Ha mindegyik növénye szinte ugyanazt a tünetet mutatja, akkor valami általános tartási hiba lehet. Vagy túlöntözés, vagy a föld nem volt steril, amibe ültette, vagy megfáztak a növények. A gyökereket is meg kellene vizsgálni, nem lehet-e, hogy a zszabdaban valami rovar belepetézett, és a lárvái rágják a gyökereket.
A fészékpáfrány levele a túlöntözéstől deformálódott!

#8125
kinga

Kedves növénydoki!
A fent látott kaktuszt nem lehet hogy virus támadta meg?Vagy talán gomba lehet?
A foltok pikkelyesen leválnak, de nem látok alatta semmit.Némelyik kaktusz törzse a pikkelyek mentén szét is repedt. Kint voltak nyáron mint ninden évben,tegnap hoztam be őket.Mi lehet velük,kérem segitsen

#8099
Kinga

Nem, nem érte őket semmiféle változás,még tavasszal elkezdődött a levelek sodródása,azóta már új földet is kaptak nagyobb cseréppel.A Fikuszt vissza is metszettem tavasszal.De csak nem akar szépülni.Ilyenkor ha megmetszeném lenne neki baja?
Lenne mégegy kérdésem, a következő növényemmel ( ha jól tudom fészekpáfrány a neve,és a világos, párás helyet szereti,meg sok vizet)mi történt vele, nyáron az udvaron "nyaralt"árnyékos helyen volt, nem tudom miért deformálódtak a legújabb hajtásai ??
A válaszát előre is köszönöm üdvözlettel Kinga

#8071
Pap Edina

Én öntözési problémára és/vagy tápanyaghányra gondolok. Nem érte a növényeket huzat, hirtelen környzetváltozás, túlönötözés?

#8055
Kinga

A Fikuszon az összesodródott leveleken ez látható

#8044
Kinga

Az összesodródott virágok egyike
(Azt elfelejtettem odairni, hogy egyik ilyen összesodródott virágom legfiatalabb hajtása a csúcson citromsárga lett. Annak már annyi ???

#8043
Kinga

megpróbálok képet mellékelni

#8042
Kinga

Mi lehet a baj a szobanövényeimmel,a levelük összesodródott,mintha szomjaznának,egyes virágokon apró lyukak is keletkeznek, majd megsárgul a levél, és leesik.Állatot nem látok rajta ! Főleg az alsó levelek sodródnal be, az új hajtások szépek.
A vitorlavirágom levele az egyik cserépbe lévő rozsdafoltos lett, a másiknak a levele pedig eggyes helyeken világosabb zöld lett, és matt szinű.
A kaktuszaimat is valami megtámadta,amit nem is tudok hogy jellemezni, foltos a levele,és némelyiken szintén apró pöttyök vannak, de állatot itt se látok.
Szeretném tudni mi van velük, mi ellen kezeljem őket, már régóta vannak virágaim, jól össze is gyűjtögettem őket, eddid szépek is voltak.
Ha lehet irja meg mit kell tennem, ha vegyszer kell mi ellen, mert nem Magyarországon élek.

#8041