pókhálós betegség

Pap Edina

Kedves Klára! Mi a kérdés?

#10546
Biró Klára

Én nem olvastam erre a betegségre semmit és amilyen szert kevertem a kinti rózsáimra azzal kint a szabadban permeteztem be a két db.1 m.es crotonjaimat. A permetszer neve Merpán,Karate.Topsan keverékek,remélem nem ártottam vele..Ami biztos sürven lefogom zuhanyozni igaz ezt csak a zuhanyfülkébe tudom.mert elég nagyok.Kérem ha tud válaszoljon.

#10501
Vétek Gábor

Kedves Pap Éva!

A növény valóban Croton, a "pókháló" pedig a közönséges takácsatka szövedéke. Ha ez ilyen feltűnővé válik, akkor az már erősebb fertőzöttséget jelent. A leghatékonyabb védekezés az lehet, ha a növényt mostantól rendszeresen és alaposan lezuhanyozza úgy, hogy a vízsugárral elsősorban a fonákot mossa át (de egyébiránt az egész növényt!). Szabad térben a Croton lepermetezhető Bio-Sect Spray-vel vagy/és Flumite 200-zal is több alkalommal megismételve a kezeléseket. Érdemes az atkás növényt távol tartani a többi dísznövénytől, mert a közönséges takácsatka számos növényt elfogad tápnövényének, és érintkezéssel könnyen terjed!

#7452
Pap Éva

Tisztelt Szakértő,
Segítségét kérném-a csatolt képen lévő -többek állítása szerint Croton ? növényünk megmentése érdekében. Pókhálósodás látható a levéltöveknél-hogyan szüntethetnénk meg ?
Köszönettel, Pap Éva

#7407