zamioculcas

Pap Edina

Inkább reggel, fontos, hogy gyosan felszáradjon (napközben, napfényes időben ez gyorsabban megy), mert a tartósan párás meleg gombabetegségekhez vezethet. Nem kell naponta párásítani, csak ha látja, hogy poros. A Zamioculcas jól tűri a száraz levegőt.

#8361
Major Éva

Kedves Edina!

Köszönöm reagálását, a hajtásokon még nem látszik semmi elváltozás, sőt talán mintha nőtt volna egy kicsit. Mostmár egy hete, hogy átültettem a nővényemet, de egy levél sem sárgult el, remélem nem is fog. És úgy gondozom ahogy kell.
Lenne még egy kérdésem, az jó, ha esténként permetezem a levelét?

Válaszát előre is köszönöm.

#8352
Pap Edina

Az átülteés utáni alapos belocsolás azért kell, hogy a föld a gyökerekhez tömődjön. Ezt követően azonban hetekig nem szabad öntözni. A friss hajtásokon látszik valami elváltozás?

#8344
Major Éva

Kedves Nővényszakértő!

1 hónapja vettem egy Zamioculcast, a napokban átültettem mert a megvett cserépben már nagyon eldeformálodott, oly annyira, hogy szó szerint le kellett vágni róla a cserepet. Talán egy kicsit nagyobb cserépbe ültettem át mint kellett volna, mert a gyökere nagyon dús és erős. Olvastam, hogy átültetés után elveszíthet néhány levelet, de ami a nagyobb gond, hogy találtam rajta 3 pici hajtást is, most lehet, hogy ezek is el fognak pusztulni? Tudom, hogy nagyon mérsékelt öntözés kell neki, de átültetésnél azért meglocsoltam, ugye ezzel nem csináltam rosszat?

#8311
Pap Edina

Valószínűleg túl lett öntözve és rothad. Ha van olyan része a növénynek, ami még nem puha és nyálkás, akkor annak elültetésével meg lehet menteni a növényt.

#6481
Orbán Krisztina

Kedves Virágmentő Szakértő!

Egy hónapja kaptam egy zamioculcas növénykét szépen fejelett példány.Az elején átultettem egy mérettel nagyobb cserépbe és megöntöztem. Ezt követően két hét mulva kapott egy kevés vizet alulról. Félárnyékos huzatmentes sarokban van. Az árultetést követően két hét mulva tőből elkezdtek kidőlni a növény szárai. A kidőlt szárak vége nyálkás, nyúlós. Megtapogattam a tövénél a földet és a gumói benyomhatóak, puhák voltak.
Meg lehet még menteni szegényt? Mit tehetek érte?

#6443