Fehér foltok

Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

Az Ön jukka-ja egészséges - folt nélküli zöld színe mutatja. A "foltok" nem kártevőtől származnak. Mechanikai esemény - erős szél, homokverés vagy más tárgy hozzáverődése, stb. okozhatta.
Az augusztus kritikus volt a növény számára. Addig valamennyire tűrte a száraz, aszályos időszakokat. Az öntözés sem segíthetett, mert hiányzott a pára. Levelei mérete, származási helye /Mexikó/ is erre utalnak. A levelek kanalasodása is a pára hiány következménye. A párásítást permetezéssel lehet megoldani. A beteleltetés sem egyszerű. 5-10 C fok is elegendő számára. Keveset kell öntözni, kerülni a pangó vizet. A következő öntözés előtt a talaj felszíne száradjon ki. Télen tápoldatozásra nincs szükség. A pálmaliliomok családjába tartozik. Nagyon szép, dekoratív növény.

#55857
Beatrix

Hiába küldöm a képeket, nekem nem mutatja! Remelem sikerult!

#55832
Beatrix

Ujra csatolnam a kepeket, nem sikerult a feltoltes elozoleg!

#55831
Beatrix

A yuccam kint volt a szabadba...kb. Augusztusba vettem észre rajta a foltokat... azóta több lett rajta, egyéb dolgokat pl. levélsárgulást nem tapasztalok. A levelei kókadtabbak talán egy kicsit, sajnos félek túlöntözöm, ezért kevesebbet adok neki. Mostmár bent fogom tartani ezért ujra ki kell tapasztalnom mennyi vizet adjak neki! A teleltetéséről is szeretnék kérni információt. Előre is Nagyon Köszönöm, Beatrix

#55830