Yucca sárgulás

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves V. László!
A klímát, ventillátort, stb. nem tolerálják a növények, többségük elpusztul tőle. Valamint a növény vízzel való permetezése lehet a másik probléma. Én nem javaslom, ha nem a megfelelő időben történik, akkor csak kaput nyit a kórokozók számára. Milyen tápoldat rudakat, használ?

#51589
Venter László

Kedves Katalin, a képen látható jukkánk 2-3 hete elkezdett betegeskedni. Az alsó levelek elsárgulnak lekonyulnak, az új hajtások pedig elszáradnak. Pár napja átültettem a növényt, hátha túl lett öntözve, de a földje a teljesen száraz volt, illetve a leírás szerint 2-3 hetente kap csak. Most kapott tápoldat rudakat, illetve próbálom permetezni hátha száraz a levegő neki. Fényt szerintem kap eleget, mivel mindkét irányból éri, még a klímára gyanakszom ami a helyiség másik felében van de pont irányában. Van esetleg egyéb ötlete, hogy lehetne megmenteni? Sajnos továbbra is hullajtja a leveleit. Köszönöm válaszát.

#51414
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves M. Beáta!
Szétéget a napon! Nem szabad így kivinni, edzeni kell előtte! A tűző napot amúgy sem bírja! Ezt több vízzel nem lehet megoldani. Attól kirothad a gyökere. Párára van szüksége és a tűző naptól óvni kell.

#50550
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves R. Klaudia!
Sok a heti öntözés! Lágyvizet használjon, párásítson! A tápoldatozás fontos!
Javaslom, hogy olvasson utána a tartásának, nagyon jó szakkönyveket lehet kapni, ebben a témában!

#50548
Beata Matrai

Kedves Tanacsado, yukkank matuzsalem es eddig gyonyoru volt. Nyaron kint van az uveggel fedett telikertben. Par hete a levelein a kepen lathato feher foltok jelentek meg. Nem sokkal kesobb hogy kihoztuk a lakasbol. Gondoltunk a hirtelen forro napra az uvegen keresztul, vagy picit tobb vizet is kapott. Szeretnenk megmenteni. Koszonettel varnank tanacsat!

#50174
Róland Klaudia

Kedves tanácsadó!

Az alábbi képeken látható yuccám kisebb hajtásai sárgulnak és száradnak, az új hajtások teljesen elszáradtak. Túlöntözés véleményem szerint nem lehetséges, csak hetente, másfél hetente adok neki vizet. Lehetséges, hogy ez túl kevés neki? Érdemes lenne esetleg tápoldattal próbálkozni vagy banán héjat rakni a földjébe?
Köszönöm előre is
Klaudia

#50075