Flamingó virág levelei barnulnak

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Ne permetezze a leveleket. Lehet, hogy a növény átültetésre szorul, illetve túl sok/túl kevés vizet és tápanyagot kap. Várom a képeket.

#57718
Mátyás Ölveti


Tisztelt Cím,

flamingóvirágom levelein, néhány virágán hasonló foltok jelentek meg, mi lehet vele a probléma? Felülről permetezem esővízzel, nincs közvetlen fényen.

#57695
Mátyás Ölveti

Tisztelt Cím,

flamingóvirágom levelein, néhány virágán hasonló foltok jelentek meg, mi lehet vele a probléma? Felülről permetezem esővízzel, nincs közvetlen fényen.

#57694
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves B. Marianna!
Soknak találom a vizet, vegyen vissza az öntözésből. Nem javaslom a vízzel való permetezést sem, mivel többet árthat vele a növénynek. A párásításnak több módját is választhatja. Az öntözővizet egyszerűen előállíthatja, úgy hogy vizes palackokba enged csapvizet és egy hétig állva hagyja.

#52607
Marianna Barta

Kedves Katalin! Köszönöm a kérdéseit! A lenti kérdés üzenetem után még nézegette ezen oldalon láttam az összes flamingó virággal kapcsolatos hozzászólásait, s kiderült a számomra a föld sem mindegy, hogy mibe kerül a növény. Igen szoktam permetezni a leveleit, plusz felülről csapvízzel öntöztem, meg alatta is hagytam a vizet, utána 1-2 hétig nem öntöztem, csak permetezgetem csap vízzel. Ősszel volt átültetve általános virágföldbe, meg mostanában az Önnek címzett üzenetem után pár nappal átültettem újra szobanövény virágföldbe, mert láttam az írásaiból, hogy az is hibaforrás. Fényt kapnak nagyon sokat, mert az ablakban vannak. S, szereztem egy hete esővizet, s most már azzal locsolom, permetezem. Az öntözés metódusán nem változtattam. Lehet permetezni, változtatnom kell? Hogy tudok előállítani nekik mésztelen vizet, mert valami felforralt, majd állni hagyott vizet is láttam itt valamelyik írásban a víz kezelésére!?

#52600
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves B. Marianna!
Túlöntözésből kifolyólag ilyenek a levelek. Hogyan gondozza, öntözi, párásít? Hogyan teleltette (telelteti)?

#52471
Marianna Barta

Kedves Katalin! Tudna segíteni, hogy mit csináljak mind a két flamingóvirágommal, hogy ne sárguljanak, barnuljanak a leveleik? A csatolt képen két flamingóvirágom közül elősször csak az egyik produkálta a sárgulást-barnulást, de most már a másik is. Köszönöm szépen a segítségét.

#52374
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Bné. Gabriella!
Ezt valószínű, hogy túlöntözte! Sajnos a növényeknél ez visszafordíthatatlan folyamat!

#51221
Bakainé Gabriella

Kedves Katalin!5hónapja kaptam flamingo virágomat nagyon szépen fejlődött!1 hónapja az összes levele elszàradt ès az új hajtàsok is nehezen jelennek meg ès a hegyük is màr barna foltos!Kérem segítsen mi lehet a gond!

#51063
Fehérné Antal Klaudia

Kedves Katalin!

Köszönöm a válaszát!

#46703
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Fné. A. Klaudia!
A fotóalapján ez baktériumos fertőzés. Sajnos nem gyógyítható! Viszont a többi növényére is átmehet.

#46695
Fehérné Antal Klaudia

Üdvözlök mindenkit! Segítséget szeretnék kérni, 2 hónapja kaptam egy flamingo virágot és most vettem észre hogy a levelei foltokban barnulnak.
Hetente egyszer locsolom csak. A páratartalom 50-60%.
Múlthéten adtam neki egy kevés tápsót “Volldünger“ lehetséges hogy azzal ártottam neki? Vagy esetleg valami baktérium okozza a foltokat?
Mellékelek képet róla, kérem aki tud segítsen nagyon sajnálnám ha kipusztulna.

Előre is köszönöm!
Klaudia

#46682